Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ORGANIZATORI „PRAJDA” OSUDILI PROZIVKE PATRIJARHA IRINEJA

LGBT: Crkva se preko „Parade” pere od skandala sa Kačavendom!

Autor: R. K. - E. S. | 27.09.2013 - 10:56:00h | Komentara: 0

Oštre izjave patrijarha Irineja o održavanju „Parade ponosa“ su licemeran pokušaj da se Crkva opere od zataškanog skandala sa vladikom Kačavendom, smatraju pripadnici LGBT populacije!

Patrijarh Irinej  domaćin uglednim gostima iz sveta

Parada je crno da crnje ne može biti: Patrijarh Irinej | Foto: FoNet

Patrijarh srpski Irinej je za beogradski „Nedeljnik” rekao da na „Paradu ponosa“ gleda „crno da crnje ne može od toga biti”. Upitan šta bi poručio LGBT populaciji, patrijarh je rekao: „Čega se pametan stidi, budala se ponosi”.

- Razlog što je ove godine patrijarh bio još rečitiji treba tražiti u svim nerešenim seksualnim skandalima u Crkvi, počevši od vladike Kačavende. Naime, kada su u javnost isplivali video-snimci na kojima se Kačavenda ljubi sa drugim muškarcem, Crkva je učinila sve da se taj slučaj zataška, pa tako Kačavenda nije čak ni raščinjen! Sada preko „Parade“ pokušavaju da se operu i ograde od homoseksualnosti u svojim redovima! - kaže za „Alo!” gej aktivista Predrag Azdejković, koji patrijarhove reči vidi kao „otvoren poziv ekstremistima da dođu na ‚Paradu‘ i spale Beograd”.

Azdejković

Crkva prikriva skandale: Azdejković | Foto: Dimitrije Goll

Sa druge strane, Sindikat srpske policije prozvao je juče premijera Ivicu Dačića, navodeći da nije u redu da ministar dva dana pred održavanje „Parade“ kaže da gejevi nisu normalni, a da sa druge strane očekuje od policije da isti taj skup obezbedi. Organizatori „Parade ponosa” najavili su juče da će ulazak u park Manjež biti moguć isključivo između devet i 10 časova pre podne, na punktovima na kojima će se vršiti provera.

Policijsku upravu Beograda juče je po pozivu posetio i Mladen Obradović, vođa „Obraza”. Povod je bio skup koji su pripadnici „Obraza” najavili za 28. septembar, na dan održavanja „Parade”. Nije poznato šta je Obradović izjavio u policiji.

Prekinuti odmori policajaca!
Ivica Dačić, premijer i ministar unutrašnjih poslova, izdao je, kako „Alo!” saznaje, naređenje da se svi policijski službenici jave u svoje jedinice, odnosno da policajci prekinu sa svojim godišnjim odmorima i slobodnim danima kako bi mogli da obezbeđuju „Paradu”. Takođe, u toku jučerašnjeg dana svi načelnici beogradskih stanica imali su sastanak sa novim „šerifom” Beograda Veselinom Milićem, kada je razrađivan plan obezbeđenja predstojećeg „Prajda”.


 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP