Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ODBIJENA ŽALBA MILIJANA STOJANIĆA

Lider Kosjerića protivzakonito "mezetio" 700.000 dinara!

Autor: I. Žigić | 07.06.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Agencija za borbu protiv korupcije, koja je donela preporuku za smenu Milijana Stojanića, predsednika opštine Kosjerić, koji je opštinskim parama plaćao usluge svog motela „Izvor“ i tako zaradio 720.000 dinara, odbila je njegovu žalbu na to rešenje kao neosnovanu, saznaje „Alo!“.

Dobro  unovčio  kulinarsko  umeće: Milijan  Stojanić

Milijan Stojanić | Foto: Vladislav Mitić

Kao što je naš list već pisao, Stojanić, inače profesionalni kuvar, koji je na mestu predsednika opštine Kosjerić od oktobra 2012, upravlja i motelom „Izvor“ u toj opštini. On je iskoristio funkciju za dodatno sticanje novca, te je svom motelu nameštao poslove i tako uzimao opštinske pare.
Tako je od januara 2013. do jula 2014, na ime reprezentacije, opština u restoranu potrošila ukupno 692.368 dinara, zbog čega je Agencija zaključila da se Stojanić našao u sukobu interesa, te da je svoju funkciju iskoristio za sticanje koristi za sebe, pa je i donela preporuku da bude razrešen. Kako se navodi u rešenju, on je u svom motelu tokom 2014. potrošio još i 28.140 dinara. Stojanić je pak podneo žalbu na rešenje Agencije, ali uzalud.

- Nesporno je utvrđeno da nije obavestio Agenciju po stupanju na funkciju da ima ugostiteljski objekat, te da je u sukobu interesa zbog poslovne saradnje opštine i tog objekta. Imajući u vidu značaj javne funkcije predsednika opštine i njegovu povećanu odgovornost za poštovanje zakona, kao i vrstu i težinu povrede zakona koja neizbežno narušava poverenje građana, razrešenje sa funkcije je jedina odgovarajuća mera - stoji, između ostalog, u obrazloženju Agencije u koje je „Alo!“ imao uvid.

Iako Stojanić nije želeo ništa da komentariše, kako „Alo!“ saznaje, njegov advokat je podneo tužbu Upravnom sudu na rešenje Agencije.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP