Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREDSEDNIK SKUPŠTINSKOG ODBORA ZA BEZBEDNOST MILOVAN DRECUN

Lipkovo je najjače uporište terorista!

Autor: I. Kljajić | 23.07.2015 - 07:00:00h | Komentara: 2

Lipkovački kraj u Makedoniji, koji je, prema saznanjima “Alo!” označen kao mesto gde se uskoro sprema novi okršaj makedonskih snaga bezbednosti sa albanskim teroristima, važi za najjače uporište organizovanih kriminalnih klanova!

Kako upozorava predsednik skupštinskog odbora za bezbednost Milovan Drecun, ovi kriminalci su odlično naoružani i istovremeno su pripadnici Oslobodilačke nacionalne armije (ONA ).

- Svakako da opasnost postoji, ali za širu destabilizaciju regiona je potrebno zeleno svetlo velikoalbanskih stratega, dakle, moguće je, ako neka velika sila nađe svoj interes u započinjanju većeg sukoba. Uvek su moguće pojedinačne akcije. U lipkovački kraj retko zalaze makedonska policija i vojska, a koncentracija ekstremista je velika.
Stalno dolazi do prelivanja terorista i oružja, jer je granica Makedonije prema Kosovu gotovo neobezbeđena - napominje Drecun.
On objašnjava da je, za razliku od Lipkova i okoline, jug Srbije hermetički zatvoren zbog snažnog prisustva naših snaga bezbednosti.

- Najopasnija u ovoj situaciji je sprega organizovanog kriminala i migranata, među kojima ima i bezbednosno interesantnih lica. Ne treba zanemariti aspiracije Islamske države na Balkanu. To su novi izazovi zbog kojih su bezbednosne snage u regionu posebno na oprezu - upozorava naš sagovornik.
“Alo!” je juče objavio da podaci srpskih bezbednosnih službi ukazuju na opasnost od novog oružanog konflikta u mestu Lipkovo, poput onog u maju koji se desio u Kumanovu.

Crna Gora oterala vehabije


Crnogorska policija proterala je četvoricu vehabija - dvojica su vraćena u Srbiju, a dvojica u Bosnu i Hercegovinu, saopštio je MUP Crne Gore. Kako je objašnjeno, reč je o preventivnim merama preduzetim u cilju sprečavanja terorističkih napada i regrutovanja crnogorskih državljana za strana ratišta. Podgorički mediji su objavili da je u nedelju po podne u mestu Smokovac kontrolisano vozilo novosadskih registarskih oznaka i da su u njemu bila dvojica vehabija iz Novog Pazara. Nakon pretresa vozila, oni su privedeni u podgorički centar bezbednosti, gde je utvrđeno da nisu imali lična dokumenta niti prijavljen boravak.

Poslednji komentari
  • Srbija i Crna Gora Vreme: 23.07.2015 21:24h

    Crnogorci su nekada od svih delova Srpstva, najviše Srbovali, zvali ih srpska Sparta, a danas jedva 30-ak % Crnogoraca zna šta je prava Crna Gora, ko je kralj Nikola, Njegoš

  • Kumashin Vreme: 24.07.2015 18:26h

    Stara prva pomoc moze da se zameni uz doplatu od 700 din,samo treba traziti a ne da nas šišaju gde stignu

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP