Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MINISTAR IZNENAĐEN

Ljajić: Kakve su to odluke Tribunala o Šešelju?

Autor: V. P. | 30.03.2015 - 12:59:00h | Komentara: 1

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić ocenio je danas, povodom odluke Žalbenog veća Tribunala u predmetu Vojislava Šešelja, da Tribunal "nastavlja sa svojim, najblaže rečeno, čudnim i zbunjujućim odlukama".

Rasim Ljajić

Rasim Ljajić | Foto: Konstantin Kamenov

- Srbija je do sada izvršila sve svoje obaveze prema Haškom tribunalu, ali donošenje dve kontradiktorne odluke o istoj stvari za samo pet meseci, našu saradnju sa Hagom značajno otežava, a takođe dodatno utiče na kredibilitet suda i percepciju koju naša javnost ima prema toj instituciji - navodi se u izjavi Ljajića dostavljenoj "Alo!".
Po njegovim rečima, najpre je Šešelj pušten pod okolnostima koje  su nezabeležene u dosadašnjoj praksi suda, što praktično znači bez uslova koji su postavljeni pred njega i državu.
- Naslućujući šta bi mogao da bude scenario tog puštanja, Vlada Srbije je vrlo jasno, u pismu koje je tada poslala Haškom tribunalu, naglasila da je spremna da pruži garancije Vojislavu Šešelju, ukoliko ih prihvata, s obzirom da ih je ranije odbijao i ukoliko se on sam saglasi sa uslovima koje postavlja Pretresno veće Tribunala - naveo je Ljajić.
Dodao je da je Haški tribunal, međutim, odlučio o praktično bezuslovnom  puštanju, uz ogradu da Šešelj jedino ne sme da utiče na svedoke u procesu i žrtve.
- Sada se iznenada donosi odluka o Šešeljevom povratku u Hag o kojoj smo se informisali sa sajta Tribunala. Na taj način, Srbija se ni kriva ni dužna uvlači u spor između Sudskog veća, Tužilaštva i samog Šešelja - naveo je  Ljajić u saopštenju dostavljenom "Alo!"
Poslednji komentari
  • BRANKO Vreme: 30.03.2015 15:46h

    Ajde sad popnite se na grbaču ovom grešnom Rasimu. Nek on bude kriv za sve.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP