Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POTPREDSENIK VLADE SRBIJE PORUČIO

Ljajić: Ko ratuje van Srbije - zatvor ili oduzimanje državljanstva!

Autor: Tanjug | 26.12.2013 - 13:00:00h | Komentara: 0

Potpredsednik Vlade Srbije i lider SDPS-a kaže da je očekivao pretnje koje su mu stigle od vehabija nakon predloga njegove stranke.

Rasim Ljajić

Rasim Ljajić | Foto: Emil Čonkić

Potpredsednik Vlade Srbije i lider SDPS-a Rasim Ljajić izjavio je da treba doneti zakon kojim bi se sprečilo da državljani Srbije odlaze da ratuju u drugim zemljama, te da organizatore i sve koji se priključe tim vojnim i paravojnim formacijama treba kazniti.
Ljajić kaže da je očekivao negativne rakcije na takav predlog SDPS-a, da je očekivao i pretnje koje su mu stigle od vehabija, koji “postaju sve veća bezbednosna pretnja”, ali se nada da će za taj problem ipak da se nađe rešenje.
On navodi da su moguća dva rešenje – da svako ko organizuje odlazak bude kažnjen zatvorom do pet godina, a onaj ko se priključuje paravojnim ili vojnim formacijama stranih zemalja da dobije maksimalnu kaznu do tri godine.
- Ili, imamo i drugu mogućnost, koju primenjuje Austrija, a to je da ko god se pridruži stranim vojnim i paravojnim formacijama, automatski gubi državljanstvo – rekao je Ljajić.
Ti ljudi odlaže na ratišta, neki se mrtvi vraćaju, a i oni koji se živi vrate postaju bezbedonosna pretnja, navodi Ljajić, uveren da će za predlog SPDS-a imati podršku, pogotovo što se i druge zemlje regiona suočavaju sa tim problemom, neke čak više od Srbije.
Upitan da li bi u rešavanju navedenog problema mogla da se očekuje podrška islamskih zajednica, Ljajić je rekao da od dve islamske zajednice nijedna ne radi svoj posao.
- One se bave biznisom, politikom, svim drugim stvarima sem onim zbog kojih postoji islamska zajednica. O ovom problemu nisu rekle nijednu reč niti žele da se zameraju, nažalost, one su smetnja za mnoge stvari koje bi trebalo da budu urađene – smatra Ljajić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP