Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MINISTAR SE JAVIO U ALO! POSLE OBJAVLJIVANJA FOTOGRAFIJE

Ljajić: Moj vozač je napravio prekršaj!

Autor: I. K. - M. D. | 05.06.2014 - 15:30:00h | Komentara: 7

Posle objavljivanja fotografije limuzine „audi a8“ pod rotacijom, koja se uz kršenje saobraćajnih propisa probija kroz raskrsnicu, redakciji „Alo!“, juče ujutru se javio ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, koji je priznao da on koristi taj automobil. Ljajić je sam pozvao našu redakciju, želeći da ispriča svoju verziju okolnosti pod kojima je zabeležen sporni momenat na raskrsnici ulica Kraljice Natalije i Kneza Miloša.

Rasim Ljajić

Zbog Haga sam štićeno lice, već godinama, i imam pravo na blinkere | Foto: Dalibor Danilović

„Javio sam vam se jer ne želim da teret pada na sve ministre koji s ovim nemaju
nikakve veze”, poručio je ministar trgovine

- Iskreno, kada sam video novine nisam ni posumnjao da to može da bude moj automobil. Međutim, saradnik mi je skrenuo pažnju, odmah sam pozvao vozača i utvrdili smo da to jeste „audi“ koji mene vozi i da se to desilo u petak, 30. maja, kada smo ujutro išli na otvaranje Srpsko-slovenačkog poslovnog foruma u Privrednoj komori Srbije.

Znam da je bio veliki zastoj zbog prolaska kolone predsednika Slovenije Boruta Pahora, koji se takođe uputio na taj događaj. Dakle, tačno je da se jesam ovim automobilom vozio, ali nije tačno da je vozač išao brzo, što na tom mestu i nije moguće, nije tačno da je prošao kroz crveno, niti da je bilo koga ugrozio - tvrdi Ljajić.

Spreman  da izazove  karambol

*Kliknite za uvećanje

 

Uprava: Skinuli

smo blinkere
Uprava za zajedničke poslove Vlade Srbije u odgovoru redakciji „Alo!“ navela je da po fotografiji „audija a8“ nisu uspeli da utvrde registarski broj tog vozila.
- Uprava je donela direktivu da svi vzači moraju da poštuju Zakon o bezbednosti saobraćaja. Takođe, naglašavamo da smo sa svih vozila Vlade demontirali blinkere, osim sa vozila koje koriste pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova - saopštili su u ovoj Upravi.

Kako on tvrdi, jedini prekršaj koji je vozač načinio je bilo to što je iz trake namenjene za skretanje udesno produžio pravo, odnosno pokušao je da se, dok svi čekaju zeleno svetlo, ubaci u srednju traku za pravo.

- Iz Kraljice Natalije smo produžili ka Resavskoj, gde se nalazi Privredna komora. Uključili smo rotaciju da bismo signalizirali saobraćajnoj policiji, koja je regulisala prolazak kolone slovenačkog predsednika, i da bismo posle nje prošli raskrsnicom, jer išli smo na isto mesto i na isti događaj. Već deset godina sam štićeno lice zbog saradnje sa Haškim tribunalom. Dakle, imam prava na rotaciju, ali koristim to samo u izuzetnim situacijama - ispričao nam je Ljajić, koji uz ministarsku obavlja i funkciju potpredsednika Vlade i predsednika Nacionalnog saveta za sardnju s Haškim sudom.

Na kraju, “uslikani” Ljajić otkriva motive zbog kojih se sam javio da otkrije da je on misteriozni ministar koji se provukao kroz raskrsnicu označen blinkerima.
- Ovo vam je cela istina. Nemam šta da krijem. Javio sam vam se, jer ne želim da teret pada na sve ministre koji s ovim nemaju nikakve veze - zaključio je ministar Ljajić u izjavi za naš list.

Okanović: Ne sme da skreće gde je zabranjeno
Damir Okanović, iz Komiteta za bezbednost saobraćaja kaže da nijedno vladino vozilo ne može imati blinkere.


- Vozilo u kom se nalazi štićena ličnost, dakle vozila pod pratnjom, mogu voziti većom brzinom od dozvoljene i obilaziti tamo gde nije dozvoljeno, ali ne mogu skretati tamo gde je zabranjeno - istako je Okanović.

Poslednji komentari
  • boban036 Vreme: 05.06.2014 15:41h

    Rasime,to sto ste sticeno lice ne daje vam za pravo da nalozite vozacu da moze nekoga zgaziti na pesackom !!! Pred zakonom smo svi jednaki... a Vi ste ga doneli i izglasali tj. prepisali od EU.

  • jelena Vreme: 05.06.2014 15:52h

    auuuu ljajicu....al se plasis vuciceve kritike...SEDI JEDAN.....

  • Doktor Vreme: 05.06.2014 17:12h

    Damire Okanovicu, znak nacrtan na asfaltu nije znak izricite naredbe tako da ne pametujes mnogo. Vozac automobila nikoga nije ugrozio u saobracaju time sto je stao ispred ostalih vozila a zadatak vozaca koji vozi sticeno lice jesta da na sto brzi i bezbedniji nacin izadje iz guzve i dodje od tacke A do tacke B.

  • Radojko Vreme: 05.06.2014 17:51h

    Ma daj Okanoviću više sa tvojim sme ili ne sme! Sediš u toj fotelji sa dobrom platom... Ko kaže da ne sme,ti??? Smem i ja tako da skrenem,a tek oni!!!

  • Saki Vreme: 05.06.2014 21:13h

    Nije tačno da su skinuli blinkere. Juče sam na Zvezdari video uveče šofera priča sa nekim ljudima pored parkiranog A6 BG019AF sa sve blinkerima. Nisu bili uključeni jer je bio parkiran ali se lepo vide blinkeri kod prednje šoferke, naravno i pozadi.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP