Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

JEDINO AKO SE SAM PREDA

Ljajić: Nerealno da se Šešelj nađe u Hagu do 26. maja

Autor: Tanjug | 24.05.2015 - 21:49:00h | Komentara: 0

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je večeras da je "potpuno nerealno" da Vojislav Šešelj bude izručen tribunalu do 26. maja, kako je to zatražilo Žalbeno veće.

Rešio  problem:  Rasim  Ljajić

Rasim Ljajić | Foto: Dalibor Danilović

 
Ljajić je za televiziju B92 rekao da sutrašnja poseta glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca Beogradu nema veze sa Šešeljem, jer je to uobičajeno pre podnošenja izveštaja Savetu bezbednosti UN, ali da će lider radikala sasvim sigurno biti glavna tema.
On je napomenuo da Vlada Srbije još nije donela odluku o Šešelju, ali da će u pismu Haškom tribunalu navesti da je nemoguće da Šešelj bude izručen 26. maja, jer Zakon o saradnji sa Haškim tribunalom, u kojem postoje jasni rokovi, mora da se poštuje.
- Ako Šešelja hoćete da hapsite, morate da utvrdite njegov identitet, donesete odluku o izručenju, on onda ima pravo na žalbu, postoje rokovi da sud odgovori na žalbu, onda to rešenje ide ministru pravde i, u idealnim uslovima, čak i da postoji odluka o izručenju, to je 10 do 15 dana, rekao je Ljajić.
Upitan da li je vlada dobila zahtev u vezi sa Šešeljem, Ljajić je rekao da postoji odluka Žalbenog veća, ali da stvar ne može ići tako lako i brzo i da je rok dat 26. maja "puka teorija".
- On je moguć jedino ako se Šešelj dobrovoljno vrati u Hag, rekao je Ljajić.
Lajić je ponovio da je dolazak Bramerca u ovom trenutku puka koincidencija i dodao da Srbija nema nijedno otvoreno pitanje sa Haškim tribunalom, ali da Hag ponovo nameće pitanja "za koja smo mislili da su deo prošlosti".

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP