Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NACIONLANI SAVET ZA SARADNJU S HAŠKIM TRIBUNALOM

Ljajić: Od marta država
povećava pomoć optuženima u Hagu!

Autor: Tanjug | 18.02.2013 - 23:16:00h | Komentara: 0

Novčana pomoć državljanima Srbije koji su procesuirani pred Haškim tribunalom biće povećana od marta, a njome će biti obuhvaćen veći broj ljudi, izjavio je predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić.

Sin se snašao bez njega - Rasim Ljajić

Rasim Ljajić | Foto: Nebojša Marković

"Savet je doneo odluku koja bi do tada (marta) trebalo da stupi na snagu, i po kojoj će ubuduće porodice ne samo optuženika, već i haških osudjenika, imati pravo na četiri avionske karte godišnje za posete svojim najbližima. Osim toga, materijalnu pomoć koju su do sada dobijali samo oni optuženici koji su se dobrovoljno predali, ubuduće će dobijati i ostali", rekao je Ljajić za sutrašnje Novosti.


"I do sada smo pružali lekarsku pomoć odavde svim pritvorenicima koji su to zatražili, i to će se sigurno, uz odobrenje Sekretarija, nastaviti i ubuduće", rekao je Ljajić, dodajući da će se nastaviti i sa stavljanjem dokumentacije odbrani na raspolaganje.

Dosad, na osnovu Odluke iz juna 2003, predvidjeno je da optuženi i članovi njihove uže porodice imaju pravo na naknadu ako su državljani Srbije ili ovde imaju boravište, ukoliko su se dobrovoljno predali i ako nisu pravosnažno osudjeni.

"Trenutno materijalnu pomoć dobija 16 optuženih državljana Srbije i članova njihovih porodica. Tokom 2012. Srbija je optuženima i članovima njihovih porodica isplatila ukupno 16.005.000 dinara", rekao je Jovan Nicić, šef Kancelarije za saradnju s Hagom.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP