Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MINISTAR U ČUDU

Ljajić: Orić uhapšen baš u vreme otopljavanja odnosa Beograda i Sarajeva!

Autor: Tanjug | 14.06.2015 - 09:57:00h | Komentara: 0

"Začuđujuće je da je Naser Orić uhapšen baš kad je premijer Srbije Aleksandar Vučić najviše učinio na otopljavanju odnosa Beograda i Sarajeva i kad je uputio vrlo prijateljske i otvorene poruke saradnje sa svim Bošnjacima", izjavio je potpredsednik vlade i ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić.

Rasim Ljajić

Rasim Ljajić | Foto: Konstantin Kamenov

"Mi ćemo, bez obzira na sve okolnosti, nastojati da tu pozitivnu klimu gradimo izmedju dve države", rekao je on u intervjuu za "Kurir".


Ljajić smatra i da neko u ime vlade treba da ide na obeležavanje 20 godina od zločina u Srebrenici, neko od ministra ili neki drugi predstavnik, posebno zato što će sve zemlje regiona imati tamo svog predstavnika, pa bi bilo loše da samo iz Srbije niko ne dođe.

Na pitanje da li misli da će neke zemlje pokušati prekrajanje granica na Balkanu, ministar je kazao da je taj proces završen i da misli da to međunarodna zajednica ne bi dozvolila.

Ljajić je potvrdio da će 23. juna u Briselu, jedna od tema razgovora biti pozivni broj za Kosovo, ali da će Srbija ostati pri svom stavu - da se slaže samo ako se on vodi kao geografski kod i da bez njene dozvole ne može da bude dodeljen.

Na pitanje da li su izvesniji izbori ili rekonstrukcija vlade, on je rekao da ne odlučuje on o tome, ali ako bi odlučiovao, pre bi se opredelio za rekonstrukciju, jer su izbori samo gubljenje vremena.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP