Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OCENIO

Ljajić: Sad svi peru ruke od Šešelja!

Autor: Tanjug | 11.12.2014 - 09:58:00h | Komentara: 0

- Niko se u ovom predmetu nije proslavio - ni Tužilastvo, ni sudsko veće i svi sada traže način da iz ovoga izađu, peru ruke od ovog predmeta koji predstavlja vrlo lošu legitimaciju za Tribunal - ocenjuje potpredsednik vlade i predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Tribunalom u Hagu.

Stigao samo do Moskve: Rasim Ljajić

Rasim Ljajić | Foto: Željko Šafar

Rasim Ljajić kaže da od “slučaja Šešelj” peru ruke i sudsko veće i Tužilaštvo Haškog tribunala, a da izveštaj Bramerca u Savetu bezbednosti ništa neće promeniti.
Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc rekao je u Savetu bezbednosti da je lider radikala i haški optuženik Vojislav Šešelj izjavama, po povratku u Srbiju, prekršio naređenja Tribunala i uvredio žrtve.
Govoreći za Radio B92 o ovom izveštaju Bramerca, Rasim Ljajić, potpredsednik vlade i predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Tribunalom u Hagu, kaže da se u “slučaju Šešelj” niko nije proslavio.
- Niko se u ovom predmetu nije proslavio – ni Tužilastvo, ni sudsko veće i svi sada traže način da iz ovoga izađu, peru ruke od ovog predmeta koji predstavlja vrlo lošu legitimaciju za Tribunal – ocenjuje Ljajić.
- I ovaj izveštaj ništa neće promeniti osim što Tužilaštvo želi da svali krivicu na Pretresno veće i da sebe amnestira od čitavog slučaja – dodaje Ljajić.
Upitan da prokomentariše deklaraciju u hrvatskom Saboru i rezoluciju Evropskog parlamenta u vezi sa Šešeljevim slučajem, Ljajić kaže da im ne treba pridavati ni politički ni pravni značaj.

Vojislav Šešelj

Vojislav Šešelj | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Mnogi evropski parlamentarci s kojima smo razgovarali su svesni da se slučaj iskoristio za unutarpolitička pitanja, u funkciji izborne kampanje, kaže Ljajić.
- Da nije predsedničkih izbora, ne bi poprimilo dimenzije koje je poprimilo – ocenjuje Ljajić.
Mislim i da smo mi malo pogrešili, jer smo u medijima davali taj značaj o onome što se dešavalo u Zagrebu i Briselu, a objektivno, u stvarnosti, to nema tu dimenziju, kaže Ljajić.
Upitan da li Vlada Srbije ima plan šta će da uradi kad stigne odluka Pretresnog veća haškog Tribunala, kaže da će se odlučivati o tom po tom.
- Kad se izjasni Pretresno veće razgovaraćemo, sada je preuranjeno… Srbija nije doprinela ovoj situaciji, i nećemo dozoliti da se ovaj cirkus nastavi… Lopta je u dvorištu samo Tribunala, i kad donesu odluku možemo o tome da raspravljamo i da donosimo određene mere – zaključio je Ljajić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP