Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

LOŠE ZDRAVSTVENO STANJE

Ljajić traži od Haga informacije o Šešelju! Hag: Ne puštamo Šešelja u Srbiju!

Autor: B. R. | 21.10.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Upravo smo pismeno kontaktirali sa sekretarijatom Haškog tribunala i tražili informacije o zdravstvenom stanju Vojislava Šešelja i Gorana Hadžića, a tražićemo i da nam odobre da iz Srbije pošaljemo lekare koji bi im pomogli.

Vojislav Šešelj

Vojislav Šešelj | Foto: AP

Uvek su nam davali zeleno svetlo da naši doktori odu u Hag, ali na to prvo moraju pristati optuženi - kaže za “Alo!” predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić i ističe da je država uvek vodila računa i kad god je bilo potrebno haškim pritvorenicima slala lekare iz Srbije.

„Obojici ćemo ponuditi pomoć i ako to žele poslati odavde lekare“, jasan je Ljajić. Šešelju, koji je pre godinu dana operisan zbog karcinoma debelog creva, otkrivene su nedavno metastaze na jetri.

Hag: Ne puštamo Šešelja u Srbiju

Haški tribunal za sada ne razmatra mogućnost da Vojislava Šešelja pusti iz pritvora i pošalje na lečenje u Srbiju, potvrdila je za “Blic” portaparol Tribunala Magdalena Spalinska.

Ona kaže da sekretarijat Haškog suda nije dobio nove lekarske izveštaje o zdravstvenom stanju Šešelja, kome su otkrivene metastaze na jetri.


Ona je izjavila da je stiglo pismo Rasima Ljajića, predsednika Nacionalnog saveta za saradnju sa Tribunalom i dodala da je srpski konzul u Hagu najavio je da će posetiti srpske pritvorenike. Ljajić je zatražio informacije o zdravstvenom stanju Vojislava Šešelja i Gorana Hadžića, koji je u četvrtak i petak doživeo dva srčana udara.


- Srbija je spremna da u Hag pošalje lekare koje Šešelj i Hadžić izaberu, ako žele. Za posetu lekara po izboru pritvorenika potrebna je i saglasnost sekretarijata tribunala - precizirao je Ljajić.


Zoran Krasić, šef pravnog tima za odbranu Šešelja, kaže da godinama traže od Tribunala da lidera SRS puste na slobodu i omoguće mu kućno lečenje.

Poslednji komentari
  • војкан Vreme: 21.10.2014 08:42h

    Какве информације о здравственом стању, захтевајте завршавање поступка - или пресуда или слобода. Сви се праве блесави.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP