Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

IMAO NEKOLIKO INCIDENATA

Ljajić: Zukorlićeve pristalice hoće da me linčuju

Autor: Blic | 12.12.2013 - 09:18:00h | Komentara: 0

- U najcrnje vreme možda sam imao nekoliko incidenata sa ekstremnom desnicom u Srbiji. Ali ovo što rade vehabije i Zukorlićeve pristalice je poziv na linč - kaže lider SDPS-a

Rasim Ljajić

Rasim Ljajić | Foto: Emil Čonkić

Ministar trgovine Rasim Ljajić kaže, povodom pretnji koje mu je uputio novopazarski vehabija Mirza Ganić, da sa takvim pretnjama već dugo živi.
- Kada bih na to mislio, pre bih završio u ludnici nego na groblju – rekao je Ljajić za “Blic”.
Devetnaestogodišnji Ganić, koji ratuje u Siriji na strani pobunjenika gde koristi ratničko ime Ebu Šehid, postavio je na svom Fejsbuk profilu fotografije ministra Ljajića i bosanskog ministra sigurnosti Fahrudina Radončića uz natpis “Prostitutke Zapada”.
- Ovo su izdajnici islama i kafiri (đavoli), ljudi koji traže da se zabrani ono što je Alah naredio, dakle, traže uvođenje “zakona“ koji će zabraniti odlazak u džihad. Oni bi da mi sedimo dok Umet krvari. Ništa od toga. Kad svoje namere sprovedu u delo, možda i ispoštujemo da ne ratujemo u drugim državama. Ostaju nam naša Bosna i Srbija. Radujte se, Radončiću i Ljajiću. Možda vi budete ti koji su pokrenuli džihad na Balkanu – napisao je Ganić.
Ljajić kaže da te pretnje traju već dugo i ističe da su “vehabije i Zukorlićeve pristalice” uvek predstavljale mnogo veću opasnost za njega nego “antihaški lobi”.
- U najcrnje vreme možda sam imao nekoliko incidenata sa ekstremnom desnicom u Srbiji. Ali ovo što rade vehabije i Zukorlićeve pristalice je poziv na linč – kaže Ljajić, koji inače ima policijsko obezbeđenje.
Ljajić je izjavio da se zalaže da organizovani odlazak srpskih državljana na poprišta sukoba, poput Sirije, bude tretiran kao krivično delo.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP