Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PRIŠTINA

Ljimaju pritvor od 30 dana!

Autor: Beta | 25.11.2012 - 00:18:00h | Komentara: 0

Vrhovni sud Kosova odredio je pritvor od 30 dana bivšem komandantu OVK Fatmira Limaja i trojicu njegovih saboraca, Nedžmiju Krasnićiju, Naseru Krasnićiju i Naseru Šalji. Oni se terete za ubistvo civila i ratnih zatvorenika u pritvorskom centru u Klečki, koji je tokom rata na Kosovu držala nekadašnja OVK. Zahtev za pritvor podneo je tužilac Euleksa Mauricio Salustro.

Fatmir Ljimaj

Priveden: Fatmir Ljimaj | Foto: Beta

Sud je posle saslušanja odluči da Ljimaju i trojici osumnjičenih za ratne zločine bude određen pritvor, javili su mediji u Prištini.

Pred Vrhovnim sudom Kosova u centru Prištine bio  je veliki broj saradnika i članova rodbine četvorice osumnjičenih koji su čekali dok sud nije saopštio odluku.

Oni su ranije danas dobili pozive da se jave u Vrhovni sud radi saslusanja, jer je nadležni tužilac tražio da im se odredi pritvor od 30 dana zbog mogućnosti da utiču na tok novog suđenja koje bi trebalo da bude održano po optužnici za zločin nad Srbima u Klečki.

Portparolka Euleksa Irina Gudeljević rekla je agenciji Beta da je Ljimaja i još trojicu osumnjičenih za ratne zločine u Vrhovnom sudu Kosova saslušao Euleksov sudija.

Radio-televizija Srbije javila je da Euleks uhapsio Ljimajeve saradnike Nedžmija Krasnićija, Nasera Krasnićija i Nasera Šalju.

Vrhovni sud Kosova je prošle nedelje poništio odluku prvostepenog suda kojim je obustavljeno krivično gonjenje Ljimaja i cetiri njegova bivša saborca zbog ratnog zločina u selu Klečka.

Predmet je vraćen na ponovno sudjenje u Okružni sud u Prištini. Ljimaj, koji je i potpresednik Demokratske partije Kosova i poslanik u Skupštini Kosova, optužen je da je sa grupom saradnika odgovoran za ubistvo civila i ratnih zatvorenika u pritvorskom centru u Klečki koji je tokom rata na Kosovu držala nekadašnja OVK.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP