Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

FRANCUSKA BOLNIČARKA NIJE ODOLELA BALKANSKOM ŠARMU

Ljubav je dovela u Srbiju

Autor: Ljubiša Mitić | 26.04.2013 - 21:58:00h | Komentara: 1

San većine mladih Prokupčana, ali i građana širom Srbije je da život provedu u nekoj od zemalja Evropske unije. Međutim, Francuskinju Žozijan Treonel iz Provana, udaljenog od Pariza sedamdesetak kilometara, ljubav je dovela u Srbiju, u okolinu Prokuplja.

Ljubav na prvi pogled je pre skoro četiri decenije dovela do toga da medicinska sestra u francuskoj bolnici zauvek napusti svoju zemlju i preseli se kod supruga Ljubiše Dinića. Žozijan tvrdi da se nikada nije pokajala.

Ljubav na prvi  pogled: Žozijan i Ljubiša Dinić

Ljubav na prvi pogled: Žozijan i Ljubiša Dinić

 

Ni NATO bombe je nisu pokolebale

Ljubav prema svom suprugu dokazala je tokom svih ovih godina, prolazeći u braku sva iskušenja i teške trenutke koje život nosi sa sobom. Priseća se i NATO bombardovanja 1999. jer im je kuća samo stotinak metara udaljena od mesta gde je pala prva bomba prilikom bombardovanja kasarne u Prokuplju, 24. marta. Žozijan se ni tada nije pokolebala niti je napuštala porodični dom u kojem je živela sa suprugom.
- Nije nam bilo lako u tim trenucima. Nekoliko bombi je palo te večeri na 100, 200 metara od naše kuće. Molili smo se bogu da preživimo, ali i to je prošlo - ističe ona.

- Upoznala sam svog supruga davne 1974, kada je zbog manje povrede ležao u bolnici u Francuskoj, a ja bila medicinska sestra. Čim sam ga prvi put ugledala, shvatila sam da je on ljubav mog života. Ljubiša je u bolnici proveo desetak dana, tu smo se upoznali, pričali... On je bio prijatan, pun energije, odmah sam se zaljubila. Nakon njegovog izlaska iz bolnice, nastavili smo da se družimo, a nakon toga i počeli vezu. Nisam se pokajala - priča Žozijan i priseća se da su nakon dve godine provedene u Francuskoj odlučili da se presele u Srbiju.
- U početku nije bilo lako. Nisam poznavala jezik, ljude, kulturu. Međutim, mnogo mi je olakšalo to što su ovde ljudi izuzetno srdačni i gostoprimljivi, naročito prema strancima. Odmah su me prihvatili kao da sam sa njima porasla i živela čitav život. To u Francuskoj nije moguće - nastavlja šezdesetosmogodišnja Žozijan.
Njen suprug Ljubiša naglašava da se nije pokajao što se venčao sa Žozijan, a da su kruna njihovog braka dve ćerke, koje žive u Francuskoj.

Nikada se nisam pokajala:  Srpska snajka

Nikada se nisam pokajala: Srpska snajka

 

- Iako je njihova majka odlučila da život provede u Srbiji, naše dve ćerke ipak su svoju sreću potražile u Francuskoj. Mlađa Nataša trenutno je kod nas. Kad god mogu, one iskoriste priliku da nas posete - ističe Ljubiša i naglašava da su ćerke udate za ljude iz Srbije.

Poslednji komentari
  • Dejan Vreme: 27.04.2013 00:33h

    Bravo Madame mes felicitations et mes respects.C est tres dommage que votre gouvernement n apas 1% de sympathie envers le peuple Serbe que vous avez (prevod) Bravo Gospodjo moje cestitke i moje postovanje.Jako je zalosno sto vlada nema ni 1% simpatija naspram Srpskog naroda koji vi imate

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP