Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

IZLOŽBA DEČJIH RADOVA CRVENOG KRSTA

„Ljubav je kada mama voli tatu, a on je tuče“

Autor: J. Nikolić | 26.06.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

„Hvala vam što ste nam omogućili da dođemo na odmor“, „Bilo je lepo, ali Zemun je Zemun“, „Kad porastem želim da budem tata“, „Želim da budem špijun jer je to baš super“...

Potresne  poruke naših  mališana

Potresne poruke naših mališana | Foto: Dejan Briza

Ovo su zabavne poruke dece iz socijalno ugroženih porodica nastale nakon sedmodnevnog oporavka na koji ih je poslao Crveni krst. Međutim, postoje i one koje su toliko snažne i čine da vam srce stane i oči zasuze kada ih pročitate.
Najpotresnija poruka je jednog hrabrog deteta koje je skupilo snage i na žutom papiriću u obliku srca opisalo šta za njega znači ljubav.

Hajde da pokažemo šta znači ljubav,  jer ovo ljubav sigurno nije - kažu  u Crvenom krstu Beograda

Hajde da pokažemo šta znači ljubav, jer ovo ljubav sigurno nije - kažu u Crvenom krstu Beograda | Foto: Dejan Briza

 
- Kada mama voli tatu, a on je tuče - poimanje je ljubavi jednog mališana. Njegova poruka bila je pokretač Crvenom krstu Beograda da organizuje novu izložbu dečjih crteža, pod nazivom „Pokažimo im šta znači ljubav!“, a s ciljem prikupljanja novca za letnji odmor (oporavak) ove dece koja dolaze iz socijalno ugroženih porodica. Radovi su izloženi u njihovim prostorijama u Siminoj ulici u Beogradu, gde se mogu i kupiti. Kao što ljubav nema cenu, tako ni cena ovih malih umetničkih dela nije fiksna, već svako može da da koliko ima.

Sekretarka Crvenog krsta Beograd Ivana Marisavljević Dašić ističe da nasilje u porodici ne potiče samo iz socijalno ugroženih porodica, već se vezuje i za druge društvene staleže.

 
- Dete koje je pokazalo ogromnu hrabrost i napisalo ovu potresnu poruku, samo je jedno od mnogih i ono treba da pošalje apel društvu da pomogne. Kao što sama akcija kaže, hajde da pokažemo šta znači ljubav, jer ovo ljubav sigurno nije. Treba edukovati decu da prepoznaju nasilje, kako fizičko tako i verbalno, da prepoznaju ponašanje kod ljudi koje nije prirodno i da to prijave institucijama ili učiteljima - kaže ona za „Alo!“.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP