Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

GOSPODIN ZAŠTIĆENI SVEDOK

Ljubiša Buha Čume odgovara na pitanje da li ima dozvolu za bolnicu koju gradi: Popušite mi ku***!

Autor: Blic | 17.08.2014 - 09:45:00h | Komentara: 8

Nakon što se obogatio asfaltirajući Srbiju, svedok saradnik na suđenju za ubistvo premijera Zorana Đinđića Ljubiša Buha Čume kreće u novi biznis: gradi bolnicu u centru Surčina. I to, izgleda, bez dozvole!

Ljubiša Buha Čume

Ljubiša Buha Čume | Foto: Miloš Perić

Na samo nekoliko metara od zgrade Opštine Surčin izgrađena je velelepna trospratna zgrada od najmanje hiljadu kvadrata. Surčinci, oni koji se ne plaše da javno govore o svom sugrađaninu Čumetu, uveravaju nas da će to biti bolnica. I to najbolja u gradu! A kako izgleda, verovatno će i biti.

Radnici koji izvode finalne radove na ovom objektu nisu krili da im je “gazda Ljubiša Buha”, ali ništa više od toga nisu hteli da kažu.
- Ljubiša je baš svratio 15 minuta pre nego što ste došli. Prošetao se, bacio pogled i otišao - rekli su nam radnici koje smo zatekli ispred velelepne trospratnice.
Na naše pitanje šta će biti u ovoj zgradi, radnici su samo slegli ramenima.
- Ništa mi ne znamo. Naše je da radimo i ćutimo - kratko su nam rekli.

U ovoj zgradi bi trebalo da bude novootvorena bolnica

U ovoj zgradi bi trebalo da bude novootvorena bolnica | Foto: Dušan Milenković

Prema podacima iz katastra, “Čumetova bolnica” leži na parceli koja je podeljena na četiri dela i ima 13 vlasnika. Vlasnici najvećeg dela su bivša Čumetova supruga Ljilja Buha, Opština Surčin i država Srbija. U katastru nema nikakvih dokaza da su podneti zahtevi za dozvole za gradnju ovog objekta.

Prostački odgovor Čumeta
Ljubiša Buha, zaštićeni svedok na suđenju za ubistvo premijera Zorana Đinđića, bio je krajnje prost kada smo ga pozvali za komentar u vezi s gradnjom objekta u Surčinu. Prvo je rekao da je na „važnom sastanku“ i spustio slušalicu, a onda se javio i ovako odgovorio na naše pitanje šta će biti u zgradi u centru Surčina i da li ima sve potrebne dozvole za gradnju. - A da li se ja mešam u vaš privatan život?! I da li ste primetili da mediji vode pravu hajku protiv mene?! A niste primetili?! E onda da mi lepo popušite k****!!! - rečit je bio Čume.


 
U Opštini Surčin nije bilo moguće dobiti nikakvu informaciju o Čumetovom zdanju. Osim što su nas stalno upućivali iz jednog sektora u drugi, uplašeni službenici molili su nas da ne pitamo njih za Čumetovu zgradu.
- Ne mogu vam reći koja je namena zgrade jer nemam taj podatak. Izvinite, ali moraćete da kontaktirate s načelnikom opštinske uprave - rekao je Borislav Budalić iz Odeljenja za imovinsko-pravne i stambene poslove.
Načelnik opštinske uprave Branislav Stamenković bio je suviše zauzet da bi se javio, a za predsednicu opštine Vesnu Šalović rekli su nam da je na odmoru. Rečeno nam je i da dozvolu za gradnju mora da izda Grad Beograd.
Uputili smo pitanja Sekretarijatu za urbanizam Grada Beograda, ali nikakav odgovor još nismo dobili, kažu u Blicu.
Ipak, dok smo čekali odgovore zvaničnika, jedan gospodin iz Oračke ulice u Surčinu, koji nas je zamolio da mu ne objavljujemo ime, objasnio nam je istorijat tzv. Čumetove bolnice.
- Ta je zgrada završena još devedesetih. Na divlje, nego kako drugačije...? Sad je nešto doteruju i lickaju, i priča se da će u njoj otvoriti privatnu bolnicu. Svi znaju da će to biti Čumetova bolnica, iako se zgrada sigurno ne vodi na njegovo ime. Pa zna se ko i dalje drži ceo Surčin - rekao je sagovornik Blica.
Direktora Doma zdravlja u Surčinu dr Dušana Joksimovića pitali smo da li oni to dobijaju konkurenciju. On nam je prvo odgovorio da nije čuo da bilo ko gradi privatnu bolnicu u njegovoj opštini, a onda se ogradio.
- Kako sam mogao tako nešto da čujem kada sam prethodnih meseci zatrpan organizacijom posla u dva doma zdravlja - kaže dr Joksimović.
Poslednji komentari
  • Svedok Vreme: 17.08.2014 10:11h

    Za vrat onoga ko mu cuva ledja! Ne bi on to mogao da radi da nema podrsku nekog mocnog! Zar novine treba da otkrivaju takve stvari?!Pa sta rade nadlezni organi!

  • 888 Vreme: 17.08.2014 10:23h

    Covek prostog izgleda,morala i kraktera koji nema ni Osnovnu skolu,zahvaljujuci Politicarima lopovima iz onog vremena koji su mu omogucili da se obogati, sada dolazi do izrazaja u opljackanoj drzavi gde je 70%siromasnog naroda. Nije mi jasno kada ce takvi ljudi biti osudjeni i zavrsiti u Zatvoru na jedno 40.god. Da nije ni njemu SLUCAJ ZASTAREO?!

  • Neinformisani Vreme: 17.08.2014 12:16h

    Gde su sada čuvari poretka i razni dušebrižnici? Kada je gospodin Velja Ilić pokušavao da otvori kardiološku kliniku u njegovom zavičaju, mnogi čuvari morala su podigli svoj glas u ime i za ime ko zna koga. Bitno je de se stopiralo sa izgradnjom klinike. A sada? Šta se sada radi? DA LI JE OVO AVANS ZA SVEDOČENJE? Zašto se sada ne pobunite, miševi. Šilerovo sokači ili .... Pa šta je ovo ljudi?

  • Ahil Vreme: 17.08.2014 16:00h

    Videćemo ...! Klima se menja pa ni Beli Medvedi iz vremena DS neće moći da rovare po svakoj kanti gde žive ljudi.

  • Teodora Vreme: 17.08.2014 16:52h

    Kao stari vuk velja ilić. I ovom izjavom, i izvanrednim doprinosom - otkrivanjem svojih i tuđih kriminalnih poslovea, zasluženo je stekao državnu naklonost i zaštitu. Preduzetništvom - jer ni u jednom trenutku nije klonuo duhom, već se bavio svojim poslom i u, za njega, najtežim trenucima, hrabrom, neskrivenom, beskompromisnom, ponosnom i prkosnom ilegalnom gradnjom, u ovom sistemu sns vrednosti , kvalifikovao se za ozbiljnu državnu funkciju. Za direktora nekog od javnih preduzeća, najbliže njegovom profilu je Putevi Srbije, ali ni ministarski položaj nije isključen. Ono što je Domanović napisao u Stradiji, je štivo za decu, u odnosu na ovo što nam danas priređuju vučić i sns.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP