Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VELIMIR ILIĆ ZA ALO! O STRASTI PREMA BOKSU I BORBI ZA PREDSEDNIKA BSS:

Lomili su mi zube,
znam šta je boks!

Autor: D. J. BUŽIĆ | 30.03.2013 - 16:58:00h | Komentara: 1

Kažu - pravi čovek na pravom mestu. Velimir Ilić (61), ministar za kapitalne investicije u Vladi Srbije, blizu je da dobije mesto novog predsednika Bokserskog saveza Srbije.

Velja Roki Ilić

Volim boks odmalena i duša me boli kad vidim kako ovaj sport umire. Kao klinac sam
i te kako znao da se pobijem. Umem da trpim udarce u ringu, baš kao i ove danas u politici

Tadija Kačar, legendarni jugoslovenski bokser, za “Alo!” tvrdi:

- Računajte da je to već gotova stvar. Gospodin Ilić je idealan čovek koji će vratiti srpskom boksu stari sjaj!

Dakle, lobiranja su krenula. Aktuelni predsednik Velizar Đerić, očigledno, po mišljenju mnogi već je bivši. A, kakve veze ima ministar za kapitalne investicije sa “plemenitom veštinom”? Šta ga to preporučuje za mesto predsednika Bokserskog saveza Srbije? Odgovore na naših hiljadu zašto za “Alo!” daje ministar, glavom i „staklenom bradom“...

- Boks je moja velika ljubav odmalena. Nisam bio član nijednog kluba, ali sam rekreativno i te kako znao da uđem u ring, čak i da budem sparing partner mnogim budućim srpskim šampionima, svojim prijateljima. Jednom prilikom sam ostao i bez zuba, bez jedinice. Još čuvam svoje rukavice, a zbog sina, koji takođe obožava boks, okačio sam i džak u kući. Kao klinac sam uz rođenog brata spoznao tajne ove veštine, kasnije sam tehniku usavršavao i sa budućim srpskim šampionima. Znao sam da se pobijem u ringu i te kako, znao sam i da trpim udarce, kao što ih trpim i danas u ovom političkom ringu - kaže Velimir Ilić.

Svestan katastrofalne situacije u srpskom boksu, ministar za kapitalne investicije u Vladi Srbije, ne beži od posla koji ga čeka u slučaju pobede na izborima za predsednika u BSS.

- Moji veliki prijatelji - braća Kačar, Vujković, ali i mnogi drugi bokserski asovi su me zamolili da pomognem. Ako već misle da bih bio od koristi rado ću prihvatiti tu odgovornu funkciju. Duša me boli kad gledam da je boks, nekad ponos srpskog sporta, potpuno umro! Svi smo se kao deca bavili boksom, on nas je zbližavao, učio kako da razvijamo sportski duh. Danas nam se deca biju na ulici! Meni bi, kao predsedniku Saveza, bio cilj da ih dovedem u ring da se biju. Onako sportski, pošteno... Dakle, ja sam tu, ne bežim od odgovornosti, ali će nam za potopunu revitalizaciju srpskog boksa biti potrebna šira podrška. Tu državne institucije moraju da pomognu.

Volim Kleja, Tajsona, ali i srpske šampione!

Kao i mnogi zaljubljenici u sport i Velimir Ilić se sedamdesetih i osamdesetih godina budio noću kako bi do jutra pratio antologijske boks mečeve naših, ali i svetskih šampiona.

Majk Tajson

Majk Tajson | Foto: AP

Evo i ko su mu idoli...


- Od stranih su to, svakako, Kasijus Klej, kasnije i Majk Tajson. Čudesni borci! Lista naših boksera je baš dugačka - Tadija i Slobodan Kačar, Vujković, Parlov, Belić, Džakula, Ristić... Sve su to vrhunski majstori, zbog njih mi je i stalo da ponovo dignemo boks na noge - objašnjava Ilić.

Poslednji komentari
  • miki Vreme: 31.03.2013 11:21h

    Gde god si radio sve si upropastio. Grad Čačak si opustošio sad to nastavlja tvoj brat. Ti si običan demagog i veliki privrednik u trošenju državnih para. Isto kao Milutin Mrkonjić.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP