Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NAKON JUČERAŠNJEG INCIDENTA:

Lončar traži najoštrije kazne zbog haosa u bolnici u Vranju!

Autor: Tanjug | 21.09.2014 - 09:43:00h | Komentara: 2

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar zatražio je večeras od državnih organa da se najoštrije sankcionišu vinovnici incidenta na odeljenju ginekologije u Zdravstvenom centru Vranje u kojem je povredjen dežurni lekar.

Ministar zdravlja: Zlatibor Lončar

Zlatibor Lončar | Foto: FoNet - Zoran Mrđa

"Nedopustivo je da krug bolnice bude poligon za ispoljavanje najprimitivnijeg ponašanja, bolnice moraju da budu i ostanu oaze mira i mesto gde se poštuje mir pacijenata i rad lekara", rekao je Lončar, a saopštilo Ministarstvo zdravlja.


Lončar je od državnih organa zatražio hitnu reakciju, kako bi se pokazala odlučnost da se slične situacije neće tolerisati.

"Nezamislivo je da se u krug bolnice ulazi u alkoholisanom stanju, a posebno fižicki se sukobljavati sa obezbedenjem i dežurnim medicinskim osobljem", ocenio je ministar i dodao da je u krugu bolnica zabranjena upotreba automobilskih sirena.

Vranjska policija saopštila je ranije danas da će podneti krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju protiv dve osobe iz tog grada koje su, kako se sumnja, polomile staklo na ulaznim vratima Ginekološkog odeljenja Zdravstvenog centra i povredile radnika obezbedjenja.

Kako se navodi u saopštenju PU Vranje, sumnja se da su osumnjičeni polomili staklo na ulaznim vratima Ginekološkog odeljenja i pokušali da nasilno uđu, u čemu ih je sprečio radnik obezbedjenja, kome su naneli povrede.

Policija je, takodje, podnela prijavu Prekršajnom sudu protiv tri osobe koje su ispred Ginekološkog odeljenja remetile javni red i mir vikom i upućivanjem uvreda dežurnom doktoru.

Kako je prenela Televizija Vranje, incident se dogodio 18. septembra oko 19.30 kad je grupa ljudi, nezadovoljnih što im je naplaćen ulazak automobilom u bolnički krug, polomila ulazna vrata i povredila radnika obezbedjenja.
Poslednji komentari
  • Nenad Vreme: 21.09.2014 11:04h

    Znaci mi smo dosli do tog stanja u drzavi da nesmemo nikom nista da kazemo samo da slepo sledimo kako nam se kaze i to je to l.Mozda su ti ljudi u pravu zbog toga sto su napravili sta mislite o tome gospodine loncare a kada lekari naprave neku gresku u 90% slucajeva nikom nista.

  • Tatjana Vreme: 21.09.2014 11:23h

    A, ne oglasav se na vapaj roditelja ciji sin je umro na plasticnoj hirurgiji!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP