Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PRODAVCI U SVE VEĆEM PROBLEMU

Lopovi imaju nove "fore" za krađu

Autor: 24sata | 30.03.2015 - 16:47:00h | Komentara: 6

Stavljanje hrane u džepove ili skrivanje ispod jakne nikad neće izaći iz "mode", ali lopovi imaju novu foru za krađu, tvrde trgovci. Supermarketi koji imaju opciju samoposluživanja suočavaju se sa sve češćim problemom lažiranja nalepnice sa vage, pa su neki lanci uveli i vage na samoj kasi.

Krađa

Iliustracija | Foto: Profimedia

Lopovi su u poslednje vreme postali sve domišljatiji, pa sad znaju kako da kupe 300 grama pečenih badema, a da plate tri puta manje. Ovo najbolje funkcioniše u radnjama koje kupcima daju da sami sipaju i mere hranu, pa lopovi često sipaju manju količinu, izmere i zalepe nalepnicu sa cenom na kesu, a zatim dodaju još - ponekad i do tri puta više.

- To nam je u poslednje vreme najveći problem, najviše na voću i povrću. Na primer stave u kesu dve jabuke, izmere to i stave cenu, a onda dodaju još kilogram. Za jabuke to i nije ogromna razlika u ceni, ali za neke skuplje namirnice predstavlja veliki problem. Jedino rešenje je da neko od kolega stalno stoji i meri, što je često neizvodljivo, posebno u objektima koji rade 24 sata, pričaju iz jednog lanca supermarketa.

Ovo zaista funkcioniše bez ikakvih problema u prodavnicama koje nemaju vagu na kasi. Međutim, neki trgovci su baš zbog toga odlučili da se dvostruko zaštite, pa se u sklopu ploče na kasi nalazi i vaga, koju ne možete lako da uočite. Kasirka svaku stvar prilikom kucanja meri i proverava da li se gramaža slaže sa onim što piše na etiketi.

Međutim, i tu su se kradljivci snašli, opširnije pročitajte na 24sata.

Poslednji komentari
  • мире Vreme: 30.03.2015 18:05h

    Имају трговци много више фора којим нас поткрадају...

  • Pedja Vreme: 30.03.2015 18:29h

    Pa kako roba ispod 5.000 din nije kaznjiva. Pitajte one siromahe koji nemaju za autobusku kartu od 90 din i komunalci ih mlate od batina. Nego, sve vise lopova je odraz bede i nemastine. U vreme kada se imalo, bilo je sramota krasti jer imas, a sada ljudi nemaju za hleb pa moraju da kradu.

  • gagi Vreme: 30.03.2015 19:41h

    a to sto oni kradu nas godinama od velikih cena do škart robe

  • nedjo Vreme: 31.03.2015 00:50h

    trgovci prvi poceli

  • Djuric Milos Trstenik Vreme: 31.03.2015 01:08h

    Ma lako ce biti sa tim klasicnim lopovima a kako se izboriti sa MEGAMARKETIMA koji kredu-Mereci i ambalazu i naplacivati po ceni proizvoda-Pa onda ko je dozvolio da se stavi cena 99 din 99 para kada ne postoji moneta od jedne pare da se vrati kusur,mozda je to na oko sitno ali na godisnjem nivou to su desetine hiljada evra u kasama megamarketa ukradenih i neoporezovanih para.Da ne pominjem prodavanje robe losijeg kvaliteta po ceni boljeg kvaliteta i ostalo.ZAKLJUCAK. . . NE MOZE SIROTI NAROD DA POKRADE MARKETE KOLIKO SU MARKETI OLAKSALI NAROD.Tacka.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP