Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALO! OTKRIO GDE PREMIJER VUČIĆ RADO JEDE RIBLJE ŠNICLE

„Loše mesto”, al’ je som najbolji!

Autor: Maja Keranović | 05.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

Kako bismo pronašli mesto poznato po „izvanrednim šniclama od soma”, i to baš onim koje obožava premijer Aleksandar Vučić, ekipa naše redakcije bacila se juče u potragu za izvesnim Bobanom sa Save u čijem restoranu prvi čovek Vlade ovaj specijalitet, po sopstvenom priznanju, rado poručuje.

„Alo!“ na omiljenom  premijerovom mestu

„Alo!“ na omiljenom premijerovom mestu | Foto: Dimitrije Goll

Međutim, na Savi, bar mi takvog nismo našli, ali jesmo na Dunavu, i to Bobana Uroševića, vlasnika splav-restorana „Malevilla“, u koji ne samo premijer već većina naše vrhuške često navraća.


Nakon što je premijer preporučio šnicle od soma i kazao da su izvanredne, „posebno kad odete kod Bobana na Savu“, mi nismo časili ni časa, pa smo se uputili pravo na Savu, sa Makiške strane, kako bismo pronašli Bobana i čuvene šnicle od soma, kad tamo - ćorak.

Vlasnik restorana Boban Urošević

Vlasnik restorana Boban Urošević | Foto: Dimitrije Goll

- Nema na Savi nikakvog Bobana. Bio je jedan pre 20, 30 godina, ali mislim da on više i nije živ. Vaš premijer ne ide na Savu, već kod Bobana u Zemun, i to u restoran „Malevilla” - rečeno nam je juče u „Kraljičinom vagonu“ na Makišu.

- A premijeru možete da poručite da je kod nas odlična riblja čorba - dobacili su nam kad smo napuštali taj restoran.
Bili smo pomalo zbunjeni jer smo pomislili da možda premijer ne zna da razlikuje Dunav od Save, ali nam je onda sinulo da je Vučić možda želeo da zavara trag. Nije bilo druge nego da krenemo put Zemuna. Stigli smo ne baš brzo, i to tačno ispred „Malevilla“. Nakon što smo se predstavili ko smo i šta smo odmah smo pitali za premijera, šnicle od soma i Bobana, a kratak odgovor: „Imamo na meniju, vlasnik se zove Boban, a dolazi i premijer“, bio nam je dovoljan da znamo da smo na pravom mestu. Nedugo potom upoznali smo i Bobana.

- Možda je mislio na neko drugo mesto, ne mogu da tvrdim, ali drago nam je ako je mislio na nas i pohvalio nas. Riba je nešto što je prioritet. Naravno da imamo i šnicle od soma, ali smuđ se ipak mnogo više konzumira... Dolaze mnogi poznati, pa tako i premijer. Molim vas razumite, mi se trudimo da zaštitimo privatnost naših gostiju, i zaista više od ovoga ne bih mogao da kažem - bio je kratak Urošević, koji poznati restoran vodi već dve decenije. U restoranu „Malevilla“ kažu nam da naziv u prevodu znači „loše mesto“, ali za taj restoran na Dunavu to nikako ne može da se kaže. Izbor je ne samo političara i poslovnih ljudi već i raznih delegacija. Kriminalci, kako saznajemo, ne zalaze.

Eto, sad ću morati da  probam i tog smuđa:  Aleksandar Vučić

Eto, sad ću morati da probam i tog smuđa: Aleksandar Vučić | Foto: Željko Šafar

„Nemam ništa protiv da budem som”

- Nemam ništa protiv da budem lud, nemam ništa protiv da budem som ili somina, kako me već nazivaju na B92, što je takođe u redu i to pokazuje koliko je ova zemlja demokratska i ponosan sam na tu činjenicu. A i som je jedna plemenita životinja, šnicle od soma su izvanredne, posebno kad odete kod Bobana na Savu, probajte, pravi su specijalitet - izjavio je prekjuče premijer Aleksandar Vučić, obrazlažući tvrdnje da u Srbiji nema cenzure medija.

Poslednji komentari
  • Peca Vreme: 05.06.2014 11:55h

    Dunav, Sava isti đavo. Zašto premijer mora da zna geografiju.

  • Peca Vreme: 05.06.2014 13:07h

    Ne puštate komentare na ovu vest. Pametno.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP