Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

TRAGEDIJA U LOVU NA ZEČEVE U SELU PLAVCE KOD BOJNIKA

Lovac slučajno
ubio komšiju!

Autor: B. Jelovac | 25.11.2013 - 13:00:00h | Komentara: 0

Lovac Dobrivoje P. (69) slučajno je juče oko 11.30 u ataru sela Plavce kod Bojnika ispalio patron iz svoje lovačke puške koji je direktno u grudi pogodio njegovog prijatelja Stevana S., koji je ubrzo podlegao zadobijenim povredama. Kako „Alo!“ saznaje, Stevan nije ni bio lovac, on se samo pridružio Dobrivoju i ostalim komšijama u lovu na zečeve, jer je njegov sin želeo da povede prijatelje iz Beograda u lov. Porodice nastradalog i uhapšenog, koje su u Plavcu dugogodišnji prijatelji, juče su bile u šoku zbog tragedije koja ih je zadesila.

Lovac

Po završetku pauze, Dobrivoje P. (69) sa haube auta uzeo pušku, koja je opalila i pogodila u grudi Stevana S. (60)

- Ne znam šta da kažem! Već dve nedelje njih desetak iz sela ide u lov. Stevan nije ni bio lovac. Sin mu je došao i doveo neke prijatelje iz Beograda koje je vodio u lov. Verovatno je išao da im pravi društvo. Juče sam ustala u pola šest, podložila šporet i skuvala im kafu. Skupili su se do šest i otišli. O, bože, dragi šta nas je snašlo... Čula sam da je Stevan mrtav, ali još se nisam sa Dobrivojem čula...
- Bodem se injekcijama, ja sam dijabetičar... Ne mogu da dođem još sebi, šta nas zadesi - jedva izgovarajući priča za „Alo!“ Dobrivojeva supruga.

Ubistvo se dogodilo u ataru sela Plavce. Grupa lovaca koja je učestvovala u lovu napravila je pauzu i neki od njih su odložili oružje na haube automobila. Kada su krenuli nazad, Dobrivoje je uzeo pušku sa haube, krenuo, ali je puška opalila i direktno pogodila Stevana, koji je preminuo pre dolaska Hitne pomoći. Potparol leskovačke policije Boban Zdravković potvrdio je za „Alo!“ da je policija „podnela krivičnu prijavu po kojoj je D. P. hicem iz lovačke puške, tokom lova ubio S. S.(60) i da je osumnjičeni predat Višem javnom tužilaštvu u Leskovcu. Prema do sada poznatim detaljima, radi se o ubistvu iz nehata.

- Dobrivoje je lovio skoro 30 godina i bio je iskusan lovac... Ne znam, maler nas je neki poterao. Crkle su nam dve krave 27. oktobra i još koješta se dešavalo. Mi se družimo godinama sa Stevanom i njegovom porodicom, dragi bog zna koliko nam je sve ovo teško - kaže supruga nesrećnog Dobrivoja, koji prehranjuje porodicu od poljoprivrede.

Nastradali Stevan iza sebe je ostavio suprugu i tri sina, a porodica je juče kratko rekla da su još uvek u potpunom šoku i pokušavaju da shvate šta se dogodilo.

Čačak: Nehotice se ubio u lovu

Čačanska policija juče je takođe dobila obaveštenje iz Službe hitne pomoći oko 9 sati da je u Gornjoj Gorevnici izvan naselja pronađeno telo D.T. (51) za kog se veruje da je nastradao nesrećnim slučajem. Prema rečima meštana i lovaca iz ovog sela, nesreća se verovatno dogodila kada je puška slučajno opalila dok se nastradali D.T., koji je lovac, kretao terenom zaraslim u šiblje. Uviđaj je izvršio viši javni tužilac Zoran Pešić, uz prisustvo policijskih službenika, ali detalji događaja još nisu zvanično poznati.

Poginuo lovac kod Vranja

Na putu kod Barelića, nedaleko od Vranja, kada se grupa lovaca vraćala iz lova, došlo je do nesreće u kojoj je jedan od lovaca stradao, saznaju Južne vesti.

Dragan Stamenković iz Policijske uprave u Vranju potvrdio je da je do nesreće došlo kada je puška koju je čovek držao uspravno u kolima opalila.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP