Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

Prvi osnovni sud prihvatio molbu brata haškog optuženika

Luka Karadžić odložio robiju!

Autor: A. Dimitrovska - J. Petrović | 28.08.2012 - 21:59:00h | Komentara: 0

Luka Karadžić (61), rođeni brat haškog optuženika Radovana Karadžića (67), odložio je odlazak u zatvor zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je poginula Branislava Rebić (21), saznaje ekskluzivno „Alo!“. Karadžić, inače član Glavnog odbora Srpske napredne stranke, trebalo je 3. septembra da se pojavi u zatvoru u Sremskoj Mitrovici, ali je Prvi osnovni sud u Beogradu prihvatio njegovu molbu za odlaganje izvršenja kazne.

Osuđen na  dve i po godine: Luka Karadžić

Osuđen na dve i po godine: Luka Karadžić | Foto: AP

- Zatražili smo odlaganje izvršenja kazne zbog njegovog zdravstvenog stanja. Luka Karadžić ima srčanih problema - potvrdio je za „Alo!“ Svetozar Vujačić, Karadžićev advokat.


Luki Karadžiću je, početkom ove godine, Apelacioni sud u Kragujevcu potvrdio presudu kojom je osuđen na dve i po godine zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće 14. jula 2005. godine na magistralnom putu Kragujevac-Mladenovac, u mestu Gornja Trnava kod Topole. U sudaru „mercedesa“ koji je u alkoholisanom stanju vozio Karadžić i „fijata“ kojim je upravljala Branislava, devojka je zadobila teške povrede glave. Ona je u besvesnom stanju prevezena u kragujevački Klinički centar, gde je preminula nakon četiri dana. Karadžiću je na tri godine zabranjeno i upravljanje motornim vozilom.

Traže istragu protiv policajca
Advokat Vujačić tvrdi za „Alo!“ da je pre nekoliko dana zatražio pokretanje istrage protiv saobraćajnog policajca koji je radio uviđaj mesta saobraćajne nesreće zbog navodnog lažnog svedočenja.
„Taj policajac je tokom suđenja menjao iskaz i potpuno promenio činjenično stanje“, rekao je Vujačić za „Alo!“.

Inače, presuda je doneta u Višem sudu u Kragujevcu nakon šest godina suđenja i četiri promene sudija. Urađena su četiri veštačenja, koja su sproveli Saobraćajni fakultet u Beogradu, Tehnički fakultet u Novom Sadu, veštaci iz privatne agencije iz Čačka i institut u Zagrebu. Prema veštačenju Saobraćajnog fakulteta, Karadžić je bio u svojoj saobraćajnoj traci i tvrdio da je Branislava „fijatom“ prešla jedan metar na njegovu stranu.

Veštaci Tehničkog fakulteta rekli su da su se Karadžić i Branislava Rebić sudarili na sredini, odnosno na liniji koja odvaja trake i da je odgovornost obostrana. Treće mišljenje dali su veštaci koje je angažovao otac devojke Branko Rebić, a ono je glasilo da je Karadžić prešao 90 centimetara na stranu kojom se kretala Branislava. Saobraćajni institut u Zagrebu našao je da je Karadžić prešao 85 centimetara na levu stranu, odnosno traku kojom se kretala Branislava. Nalazi iz Čačka i Zagreba nisu traženi zvanično od suda, ali su priloženi sudskim spisima.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP