Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DRŽAVNO PREDUZEĆE SKLAPALO SUMNJIVE UGOVORE

Lutrija poslovala sa hapšenim biznismenom!

Autor: Ivana Kljajić | 30.11.2014 - 16:52:00h | Komentara: 5

Državna lutrija Srbije sklapala je milionske ugovore i sa biznismenom koji je hapšen zbog krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja!

Uhapšen zbog muljanja  sa omladinskim zadrugama: Nikola Mandić

Uhapšen zbog muljanja sa omladinskim zadrugama: Nikola Mandić | Foto: Mitar Mitrović

Firma “Direct lot” osnovana je kapitalom Nikole Mandića iz Novog Sada, koji je 2012.
uhapšen zbog zloupotrebe
službenog položaja

Naime, u nizu kriminalnih poslovnih odluka Državne lutrije Srbije, koje je u tek objavljenom izveštaju dokumentovala Državna revizorska institucija, jeste i ona iz 2011. kojom je u unosan posao prodaje srećki bez tendera uvedena privatna firma “Direct lot”, inače tek osnovana kapitalom Nikole Mandića iz Novog Sada i kiparske firme “Direct group holdings (S.E.E.) Limited”.


Godinu i po nakon potpisivanja ovog petogodišnjeg ugovora Mandić je, kao direktor firme i manjinski vlasnik “Direct group”, uhapšen sa još četvoro svojih saradnika zbog muljanja sa omladinskim zadrugama.

„Direct lot” je dobio unosan
posao prodaje srećki

Policija je tada objasnila da su oni u periodu od januara 2010. do marta 2011. godine lažno prikazali da je preko Omladinske zadruge “Gaudeamus” angažovan veći broj fizičkih lica-omladinaca za rad u magacinskim prostorijama “Direct group” i sačinili su fiktivne fakture, na osnovu kojih je izvršeno prebacivanje novca sa računa zavisnih pravnih lica grupacije “Direct group” na račun omladinske zadruge u iznosu višem od 7.500.000 dinara.

Posle češljanja finansija Državne lutrije Srbije, DRI je u izveštaju naveo da je “bez sprovedenog postupka javne nabavke Državna lutrija Srbije zaključila Ugovor o angažovanju agenta “Direct lot” od 11. marta 2011. za prodaju srećki preko podugovarača, na rok od pet godina i po tom osnovu iskazala rashode u periodu od avgusta 2011. do februara 2013. u iznosu od 227.098.000 dinara, pri čemu nisu obezbeđeni podaci o efektima zaključenog ugovora i njegovom uticaju na povećanje prodaje i ukupne dobiti za vreme trajanja ugovora”.

Dragan Đilas

Dragan Đilas | Foto: Oliver Bunić

Đilas nema veze s „Direct lotom“!

Firma “Direct lot”, koja je u vlasništvu “Direct group” i koja je poslovala sa Državnom lutrijom Srbije, nije povezana sa bivšim gradonačelnikom Beograda i doskorašnjim liderom Demokratske stranke Draganom Đilasom.

U jučerašnjem tekstu o skandaloznom poslovanju Državne lutrije Srbije potkrala se greška zbog sličnosti sa nazivom kompanije “Direct media”, koja je deo “Multikom groupa”, i ona nema nikakve veze s firmama koje su sklapale ugovore za koje je Državna revizorska institucija utvrdila da su sklopljeni nezakonito.

Poslednji komentari
  • sima Vreme: 01.12.2014 01:00h

    ljudim moji da li ima neka firma u ovoj nasoj napacenoj srbiji, a da nema lopovluka. jel je zato bio 5 oktobar. da se sve zivo pokrade.

  • Zed Vreme: 01.12.2014 03:52h

    Nije valjda? A Bus Plus ima?

  • Mila Vreme: 01.12.2014 08:06h

    Kojoj firmi je dodeljena izrada kartica za dopunu za koriscenje javnog prevoza. To je putpuno ne zakonito. Kupovinom te kartice, prevoz kosta vise a nekome guramo pare u djep. Nekada kupis samo kartu i to je cena prevoza. Sada svaki put moramo da dajemo novih 40 dinara.

  • milica Vreme: 01.12.2014 09:04h

    Pa igrajte jos taj loto!

  • Vito Vreme: 01.12.2014 13:20h

    Ja sam radio za Direct Lott i sve radjeno legalno.Lutriji je povecana prodaja kao sto je i obecano u sklapanju ugovora.Ako treba nesto da se menja to je trebalu u Lutriji jer tamo rade samo penzioneri.Najmladji radnik ima 60g.Treba dati sansu mladima.Procedure u Lutriji su zastarele.Za preuzimanje robe iz Lutrije umesto jednog dokumenta Bakica ti za 50 komada necega izda 50 otpremnica po 3 primerka koji treba da potises i ispises MB ime prezime pisano i potpis.To sam radio ceo dan da bi Lutriji ispunio zelju.I sta sad oni pisu o prevrama kad sami sebe kradu i varaju.Kako neko moze da ih zezne kad imaju ovakvu proceduru,Neka mi neko objasni

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP