Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZA PRIMER

Mačvan dao 20.000 evra za malu Nađu!

Autor: Blic | 25.04.2014 - 13:44:00h | Komentara: 1

Košarkaš Milan Mačvan opet je pokazao veliko srce, uplativši 20.000 evra kako bi devetogodišnja Nađa Novaković otišla na transplataciju koštane srži, piše "Blic".

mačvan

Milan Mačvan

U poslednje vreme svedoci smo kako mladi životi nestaju jer novca za postojeće lekove nema. Država je još uvek bez fonda za takve slučajeve, te su roditelji obolelih mališana prepušteni sličnima sebi, po finansijama i razumevanju muke.
Pa opet, davnašnje Gandijeve reči i dalje važe: “Ne smete da gubite veru u ljudskost. Ona je kao okean: može nekoliko kapi u okeanu da bude zagađeno, ali okean zbog toga nije postao prljav”. Primera za to je sve više.
Posle pisanja "Blicsporta" o Beograđaninu Jovanu Simiću, koji svoju kolekciju dresova nudi na aukciji kako bi prodajom pomogao prikupljanju naizgled nedostižnih 300.000 evra za operaciju mlade sugrađanke, javili su se mnogi, da mu pripomognu.

Nađa Novaković

Nađa Novaković

Mačvan je sam kontaktirao Novakoviće i javio im za uplatu. Isprva nije želeo o tome da priča javno, držeći se davnašnjeg principa da se "ne trubi okolo kada se čine dobra dela", ali smo kroz razgovor sa njim ipak dobili pristanak da o tom gestu ljudskosti obavestimo naše čitaoce.
- Kada sam video koliko je važno da se ta intervencija uradi što pre, jer Nađa boluje od teške bolesti matičnih ćelija, razgovarao sam sa porodicom i odlučio se na ovaj korak. Tako je bilo i prošle godine, kada se radilo o Anđeli Janković (devojčici sa tumorom na mozgu). Nažalost, nisu samo Nađa i Anđela jedine kojima je potrebna pomoć, ali su, tako sam bar osetio, bile najugroženije. Otuda i moja želja da se što pre prikupi bar pola novca, kako bi bolnica počela sa lečenjem, pa da se ostatak te sume prikupi dok tretman traje - rekao je Mačvan za "Blic", dodajući zašto je ipak pristao da progovori na ovu temu:
- Treba probuditi svest kod drugih, ne samo kod sportista, već kod svih koji mogu da pomognu jer imaju čime. Ako nećemo da pomognemo mi koji imamo, na koga će roditelji i ta deca da se oslone?
Poslednji komentari
  • Goran Vreme: 25.04.2014 14:51h

    Svaka cast ljudino!!! A kada bi svaki 10-ti korisnik mobilnog telefona mesecno poslao po 1 SMS poruku, skupilo bi se oko 1.000.000 EUR - MESECNO!!! Vise nego dovoljno za lecenje sve bolesne dece u Srbiji!! 1 SMS.... Budimo ljudi!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP