Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MALO IM JEDNA

Mađarska gradi dve vrste ograde

Autor: Tanjug | 21.07.2015 - 19:43:00h | Komentara: 0

Mađarska vlada odlučila je na današnjoj sednici da duž srpsko-mađarske granice, duge 175 kilometara, podigne dve vrste ograde, izjavio je šef kabineta mađarskog premijera Janoš Lazar.

Ograda između Srbije i Mađarske / Profimedia

Ograda između Srbije i Mađarske / Profimedia

On je na konferenciji za novinare objasnio da će ograda, koja će biti podignuta u području gde je lako preći granicu, biti visoka tri metra, dubine metar i po.


Ograda, na 2,5 metra udaljenosti od granice sa Srbijom biće opremljena žicom u skladu sa standardima NATO, rekao je Lazar.
Na terenu gde je pristup granici otežan zbog prirodnog okruženja biće, kako je naveo, podignuta jednostavnija ograda u dužini od 30 do 40 kilometara.

On je dodao da je Mađarska među zemljama koje su najviše izložene ilegalnoj migraciji i da ograda na granici sa Srbijom treba što pre da bude izgrađena kako bi se zaustavio priliv migranata.

Od početka godine u Mađarsku je stiglo skoro 90.000 migranata, a vlada u Budimpešti očekuje da će do kraja godine u zemlju doći do 300.000 migranata, što je dvostruko više od ranijih procena, navodi AFP.

Većina Mađara podržava izgradnju ograde

Većina građana Mađarske podržava odluku svoje vlade da izgradi ogradu duž granice sa Srbijom, pokazala je najnovija anketa agencije za istraživanje javnog mnjenja Sazadveg.
Prema rezultatima ankete, 61 odsto anketiranih se složilo sa izgradnjom privremene ograde u cilju zaustavljanja masovnog priliva ilegalnih migranata, 27 odsto se izjasnilo protiv te mere, dok 12 odsto učesnika ankete nije odgovorilo na pitanje, prenela je agencija MTI.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP