Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DIREKTOR LUKE NOVI SAD HVALI SE KRIMINALNOM TITULOM

„Mafijaš“ iz SPS vodi državno preduzeće!

Autor: Ivana Kljajić | 26.07.2014 - 20:00:00h | Komentara: 20

Aleksandru Požgaju (30), mladom direktoru državnog preduzeća Luka Novi Sad, nije dovoljno što uživa u menadžerskim privilegijama, već se time javno hvali na svim društvenim mrežama, na kojima je, uz svoje ime, prikačio i mafijašku titulu - konsiljere!

Aleksandar Požgaj

Selfi sa „bosom“ Ivicom

Aleksandar Požgaj

Keš, kolica i šmekerica

Aleksandar Požgaj

Mrk pogled je magnet za žene

 

Socijalista Aleksandar Požgaj (30) predstavlja se na društvenim mrežama
kao konsiljere, što je visoka pozicija u italijanskim mafijaškim klanovima

„Konsiljere“ Požgaj očigledno se trudi da i fotografijama sa luksuznom ikonografijom potkrepi imidž moćne figure mafijaškog klana, koju svi pamtimo iz čuvene trilogije „Kum“. Skupa odela i satovi, šampanjac, tompusi, crne limuzine, noćni provodi, egzotična putovanja... smenjuju se na njegovim fotografijama, a van svega toga Požgaj je uzdanica socijalista, koji je za svega dve godine skakao s jedne na drugu javnu funkciju.

Aleksandar Požgaj

Ovako ću da vas isprangijam

 

Rusko partijanje
Da junak naše priče rado meša posao i zadovoljstvo, pokazuju i njegove slike sa ovogodišnjeg poslovnog puta u Sankt Peterburg, na kojima Požgaj prvo pozira ispred znamenitosti ovog grada, a zatim uživa u svim blagodetima noćnog života, koji je u Rusiji posebno raskalašan.

Zanimljivo je da je prvu, pomoćnik gradonačelnika Šapca, obavljao za platu od svega 20.000 dinara, kako se navodi u jedinoj imovinskoj karti koju je 2012. prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije. Zatim je iste godine postao šef kabineta predsednika Skupštine grada Novog Sada, kada je tu funkciju obavljao Siniša Sević, inače šef novosadskog odbora SPS-a.

Jednu od pet direktorskih fotelja u Luci Novi Sad Požgaj je osvojio usred štrajka radnika, kada je Vlada Srbije intervenisala, smenila staro rukovodstvo i na mesto generalnog direktora postavila visokog funkcionera naprednjaka Aleksandra Milovančeva, koji za taj posao mesečno dobija 489.114 dinara. Konsiljere Požgaj još nije prijavio svoja nova primanja.

Aleksandar Požgaj

Don Aca u trenucima donošenja teških odluka

Aleksandar Požgaj

„Čuka“ od nekoliko hiljada evrića

Aleksandar Požgaj

Građani plaćaju konsiljereov život na visokoj nozi: Don Aca

On je juče u izjavi za „Alo!“ rekao da je na odmoru i da upravo leti za Maltu. Na pitanje kako je moguće da se rukovodilac državnog preduzeća predstavlja mafijaškom titulom, Požgaj se nasmejao.

- Slažem se da nije primereno. Tim nazivom se šalim malo, ali u pravu ste. Sad sam na odmoru i sve ću vam objasniti kad se vratim sa Malte - kratko nam je dobacio mladi socijalista i prekinuo vezu.

Aleksandar Požgaj

„Kum“ kao inspiracija

Konsiljere (italijanski „consigliere“) jeste pozicija u vođstvu sicilijanske, kalabriljske i američke mafije, koja je postala šire poznata tek kada se pojavila prvo knjiga, a zatim i film „Kum“.

Kum

On je zapravo savetnik ili advokat bosa, koji ima ovlašćenja da predstavlja bosa na sastancima unutar familije ili na sastancima sa drugim mafijaškim porodicama. Filmski Vito Korleone imao je svog Toma Hejgena, koga je maestralno glumio Robert Dival.

Poslednji komentari
  • Tomy Vreme: 26.07.2014 21:08h

    A luka u raspadnom stanju!!!! Prvo sredjujemo ocene u osnovnoj, pa upis u zeljenu srednju, pa upis na fakultet i sve ispite koji su ozbiljni, pa posao.......E zato smo tu gde jesmo.......ovde nema kraja......

  • jagodinac Vreme: 26.07.2014 21:14h

    A narodu nameti,poskupelo ovo ,poskupelo ono,posla nema ,beda,jos malo nam pustajte ovakve likove da probudite ono najgore u nama.I sta onda ....

  • Mislilac Vreme: 26.07.2014 21:51h

    Bravo za Alo jer objavljuje ovakve clanke. Nije novinarstvo samo pracenje poslednjih vesti. Imate moc da promenite nesto, koristite to sto cesce,

  • Vlada Vreme: 26.07.2014 21:59h

    E pa ja odoh da placem...koliki je slom pravih vrednosti kod ljudi.. Cast, obraz, ime , ugled rodoljublje, pravi patriotizam se izgleda ne cene.. Starlete, odela, skupi saovi, kola, splavovi, sampanjci I luksuz.. A ko zna kakvi se kompleksi kriju za toga. Ali neka ih lecci u svojoj porodici, a ne na dravnim funkcijama Imam I posao I platu I pristojan zivot,ali mi se I dalje place... Ovo mi je nepodnosljivo da gledam.. Novine bolje I da ne citam... Ali je cudno kako okolina trpi sve ovo. A ja dobih nove frustracije...

  • Milanka Vreme: 26.07.2014 23:06h

    Svaka cast, frajeru, samo tako nastavi, deri drzavu, kad ti neko ne staje na put ! :D

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP