Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

GOJKOVIĆEVA - „SKROMNA ŽENA, ČELIČNE VOLJE“

Maja: Uzor mi je Angela!

Autor: M. Keranović | 02.09.2014 - 07:02:00h | Komentara: 6

Predsednica parlamenta Maja Gojković kao mala htela je da bude ronilac, ali i dirigent, a mama ju je čak nekoliko puta zatekla kako diriguje svojim lutkama sa njenim iglama za štrikanje. Međutim, nije postala ni jedno ni drugo. Politika je, kako je kazala, njen izbor, a Angela Merkel joj je jedan od uzora.

„Kad sam bila  mala, htela sam  da postanem ronilac“:  Maja Gojković

„Kad sam bila mala, htela sam da postanem ronilac“: Maja Gojković | Foto: Saša Čolić

- Bio je to moj izbor, možda malo neobičan. Već sa 11 godina uz oca sam čitala vrlo ozbiljne novine - „Politiku“, NIN. To me je interesovalo.

Razgovarala sam sa tatom o svim dešavanjima, gledala informativne emisije. To je bilo jako čudno za nekoga toliko mladog, ali u mojoj porodici se dosta komentarisala politika - rekla je, između ostalog, Gojkovićeva odgovarajući na pitanje lista „Glorija“ - Otkud politika?
Upitana da li oseća moć i šta joj ona donosi, Gojkovićeva odgovara da „živi isto kao pre, samo između dva grada“.

- Radim izuzetno mnogo, ali ljudi me i dalje viđaju i na pijaci, i u prodavnicama, i u redovima za plaćanje računa. Trudim se da se u tom smislu moj život ne promeni, jer zašto bi se menjao?... Ja uopšte ne znam šta znači biti moćan... U ovom poslu nema nikakvog glamura... Najveći političari u nemačkoj imaju obične kućice u prirodi ili žive potpuno običnim životom na desetom spratu neke zgrade. Zato je meni Angela Merkel jedan od uzora - poverila se Gojkovićeva. Na konstataciju da je saradnici opsuju kao srpsku Angelu Merkel - „skromnu ženu, čelične volje“, Maja kaže da kad bi poznavala Angelu malo bolje, mogla bi da povlači paralele, ali ističe da je to za nju kompliment.

Karakteristična  poza Merkelove  i naprednjaka

Karakteristična poza Merkelove i naprednjaka | Foto: FoNet - AP

 
- Ona je izuzetno uspešna žena i dobar političar i volela bih da budem jednako dobra i uspešna za Srbiju kao ona za Nemačku - ovako se o Angeli izrazila Maja.

Gojkovićeva je ispričala i da je podstanar u glavnom gradu, za koji je vezana zbog posla, a da je za rodni Novi Sad, između ostalog, vezuju i prve ljubavi. Sebi ugađa tako što sluša klasičnu muziku, čita knjige, ide u bioskop jer voli „taj ritual sa kokicama, koka-kolom i velikim platnom“. Uživa, kaže, da lista časopise svake vrste, a voli i da ide na izložbe i navodi da dosta šeta.
Govoreći o sportskim aktivnostima, ističe da kod kuće vozi sobni bicikl.
- Kod kuće vozim sobni bicikl, ali draže bi mi bilo da se bavim nečim što uključuje boravak u prirodi. Volela bih da počnem ponovo da trčim. Tako da ako me Beograđani uskoro vide kako trčim , ne moraju da se pitaju da li sam to zaista ja - kazala je ona.

Knjaz Miloš

Knjaz Miloš | Foto: Arhiva

Potomak Miloša Obrenovića


Maja je otkrila da je potomak dinastije Obrenović.
- Ne pričam o tome osim u porodičnom okruženju. Višnja Gojković iz sela Gornja Trepča, odakle je tatina porodica, rodila je Miloša Obrenovića. To je moja loza - navodi Maja i dodaje da je mnogo ponosna na svoje poreklo.
- Iz susednog sela Lunjevice je Draga Mašin, koja se udala za Aleksandra i takođe obeležila deo istorije. Tako da je taj kraj baš istorijski - ispričala je predsednica parlamenta.

Poslednji komentari
  • Dejan Vreme: 02.09.2014 08:07h

    U Srbiji ne postoji zena kalibra Angele Merkel, tako da ... pusti snovi

  • Vlada Vreme: 02.09.2014 09:11h

    Daleko je sunce......

  • sima Vreme: 02.09.2014 09:16h

    majo, opredelilasi se za politiku, zato sto je tu najmeksi hleb, i najbolje se zivi. a o muvanju da ne pricamo.

  • aca Vreme: 02.09.2014 13:12h

    Najvise se proslavila sa Bus stanicom Novi sad.

  • miroslav nikolic Vreme: 02.09.2014 14:12h

    Tebi ženo uzor treba da bude gospodin prof. dr Vojislav Seselj uz kog si stasavala tolike godine u svojoj političkoj karijeri, a onda mu okrenula leđa i poradila sve to što si radila u svom političkom životu. Gledam samo šta sve dopuštaš da izađe pred NS i da prođe kroz pravosudne zakone, pa stičem utisak da si dopustila advokatskom lobiju da debelo i naširoko deluje. Mene bi to bilo sramota i ispod svake časti, kao što ti je odredba o punomoćnicima u ZPP i ZKP, zabrana da parnična stranka sama bez advokata može izjaviti reviziju, ukidanje prava oštećenom da može preduzeti krivično gonjenje kada mu korumpirani državni tužilac odbaci krivičnu prijavu i razne druge svinjarije podignute na stepen zakona. A, tek kako se ponašaš prema opozicionim poslanicima, pa to je za bogu plakati.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP