Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MRAK

Majdanpek i Donji Milanovac u potpunosti bez struje zbog nevremena

Autor: blic.rs | 01.12.2014 - 22:24:00h | Komentara: 0

Usled nevremena praćenim jakim vetrom i ledenom kišom, koja pada već dve noći u Majdanpeku, cela opština je bez struje od oko 17 sati.

Nevreme koje je zhvatilo celu Srbiju u Majdanpeku je izazvalo kvar na dalekovodu, pa je sam grad i nekoliko okolnih sela bez struje. Ista situacija je i sa Donjim Milanovcem koji se strujom snabdeva preko Kostolca.

Ekipe radnika majdanpečke Elektrodistribucije su na terenu, i u narednih pola sata se očekuje sanacija kvara na dalekovodu u trafostanici. U Donjem Milanovcu je stvar malo kompleksnija i još uvek se ne zna kada će meštani dobiti struju – kaže za „Blic“ Draško Ćetković, zamenik predsednika opštine Majdanpek.

Jak vetar i prekid snabdevanja električnom energijum preti da napravi totalni kolaps u pogonu Rudnika bakra Majdanpek.

-U potpunosti smo bez struje i možda na ivici kolapsa. Pokušavamo da spečimo teže havarije, podignuto je vanredno stanje u rudniku dok se ne dobije struja. Svi pogoni su bez struje, podignuta maksimalna bezbednost i zaštita, čak smo angažovali i policiju da napravi spoljni prsten zaštite jer u ovakvoj situaciju postoji opasnost i od napada na našu imovinu – kaže za “Blic” Branislav Tomić, direktor Rudnika bakra Majdanpek.

EPS: Sve ekipe na terenu, nadljudski napori u teškim uslovima

Elektroprivreda Srbije je EMS-u ponudila sve raspoložive ekipe i na terenu je maksimalan broj zaposlenih koji u katastrofalnim uslovima čine nadljudske napore kako bi osposobili dalekovode.
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, iako je u služebenoj poseti Izraelu, u stalnoj je komunikaciji sa direktorima „Elektroprivrede Srbije“ i „Elektromreže Srbije“ Aleksandrom Obradovićem i Nikolom Petrovićem.   Direktori EPS i EMS su izvestili premijera Vučića da je maksimalan broj  ekipa na terenu, te da se radi na otklanjanju kvara i pronalaženju alternativnih pravaca napajanja i što skorijeg rešenja problema kako bi građani i privreda što pre dobili električnu energiju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP