Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NEMA KRAJA MUKAMA MARIJE KASTRATOVIĆ (26) IZ OPOVA

Majka hrabrost obolela i od tuberkuloze!

Autor: Ružica Kantar | 05.10.2013 - 18:30:00h | Komentara: 0

Mukama Marije Kastratović (26) iz Opova nema kraja! Posle svih nedaća koje je preživela poslednjih meseci, jer su joj lekari kada je bila u trećem mesecu trudnoće rekli da boluje od karcinoma na grliću materice, juče je saznala i da boluje od tuberkuloze pluća! Marija kaže da će pregurati i ovu zaraznu bolest, ali da je duša boli što barem mesec dana neće videti svog tek nekoliko dana starog sina Bogdana!

Marija Kastratović

Najteže mi je što ne mogu da vidim decu: Marija Kastratović | Foto: Zoran Ilić

 

„Sada sam stvarno dotakla dno. Posle ovoga mora da dođe sunce”, optimista je ova hrabra žena

- Nepodnošljivi kašalj imam već četiri meseca. Lekari su prvo mislili da je astma. Dobila sam i pumpicu da mi pomogne pri disanju. Međutim, posle porođaja kašalj se nastavio nesmanjenim intenzitetom, a dobila sam i temperaturu preko 39 stepeni, zbog čega su me u četvrtak sa odeljenja ginekologije prebacili na grudno. Nakon analiza utvrđeno je da bolujem od tuberkuloze.

Bogdan Kastratović

Bogdan Kastratović

Doktor mi je rekao da je to bolest siromašnih - priča Marija za “Alo!”. Ona kaže da se plašila i da je sinčić Bogdan, kojeg je rodila 28. septembra, zaražen bakterijom koja izaziva tuberkulozu, ali su je lekari utešili rečima da postoje minimalne šanse da se tako nešto desi.

- U svakom slučaju, uradiće analize kako bi bili sigurni - priča Marija, koju, kako kaže, duša boli što svoje tek rođeno dete, koje je samo jednom videla posle porođaja, neće moći da vidi sigurno još nekoliko nedelja.

Pomoć za Mariju
Kastratović može se
uplatiti na broj žiro-računa
160-5100100302805-28
u Banci Inteza

- Ne smem ni da zovem dečje odeljenje na kojem moj sin leži u inkubatoru i pitam za njega. Plašim se da ću se rasplakati. Zamolim doktora ili sestru da zovu i provere kako je. Hvala bogu, stalno mi govore da je sve u redu. Dobio je malo na kilaži i sada ima 2.350 grama - priča Marija.

Kako je “Alo!” ranije pisao, život Marije Kastratović bio je mučan. Živela je u nemaštini, a onda su tokom trudnoće počeli da je prate maleri - razbolela se, otac deteta koje je čekala je ostavio, ostala je bez posla, a svog sina iz prvog braka, šestogodišnjeg Ognjena, kao i bolesne roditelje izdržavala je sa svega 7.000 dinara mesečno, koliko je primala na ime alimentacije. Nije imala struju, telefon su joj isključili, a kuća u kojoj je živela je počela da se raspada. Osećaj da je sudbina počela da se menja i da će konačno imati malo mira, pa možda čak i biti srećna, imala je kada je usred muke u subotu rodila zdravo dete.

- Sada sam stvarno dotakla dno. Posle ovoga mora da dođe sunce - zaključuje ova hrabra žena.

Ognjen Kastratović

Ognjen jedva čeka da bata stigne kućii | Foto: Zoran Ilić

Ne mogu da slomim srce Ogiju
Marija Kastratović priznaje za “Alo!” da svom starijem sinu Ognjenu, koji je, iako ima šest godina, o njoj vodio računa tokom trudnoće, nije rekla da je obolela od tuberkuloze.
- Ne mogu to da mu kažem... Kako da mu kažem da me neće videti barem mesec dana, a možda i duže? To bi mu slomilo srce. Ne znam šta da uradim - kaže Marija i dodaje da joj je samo majka bila u poseti, jer se ostali plaše zaraze. Njena mama fotografisala je i bebu, koja se nalazi u inkubatoru na dečjem odeljenju Opšte bolnice u Pančevu, kako bi Marija barem tako mogla da vidi svoje dete.

"Blic fondacija" već pomogla!

U okviru humanitarne akcije „Srce za decu“, „Blic fondacija" je bila u stalnom kontaktu sa Marijom Kastratović. Kada se ona požalila da joj se urušio krov na kući, "Blic fondacija" je u Opovo odmah poslala crep i sve potrebno da se ovoj majci odmah renovira krov nad glavom. Kako vidite na fotografiji na kojoj pozira njen stariji sin Ognjen, radovi su u toku.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP