Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DETE SE OPORAVLJA

Majka koja je ostavila dete u bolnici pod nadzorom lekara!

Autor: Lj. Mitrić | 22.01.2014 - 17:00:00h | Komentara: 0

Ć.M. Iz sela Jasenice kod Žitorađa, koja je u nedelju uveče pokušala da pobegne sa Infektivnog odeljenja prokupačke bolnice gde je dan pre toga primljena sa svojim trogodišnjim detetom, od ranije je poznata Centru za socijalni rad u Žitorađi.

Bolnica

Ilustracija | Foto: Oliver Bunić

Radi se o siromašnoj romskoj porodici, a kako saznajemo Ć. M. ima četvoro maloletne dece i peto na putu, jer je trudna. U bolnici kažu da se dete M. T. opravlja i da su oni čitav slučaj prijavili nadležnom Centru za socijalni rad. U međuvremenu je pojačan nadzor osoblja Infektivnog odeljenja nad majkom i za sada nema problema. U Centru za socijalni rad u Žitorađi tvrde da su kontaktirali osoblje bolnice i da će narednih dana preduzeti određene korake.


- Naša služba je upoznata sa porodicom Ć. M., jer je njen suprug ostvario pravo na socijalnu pomoć. Ć. M. je do svoje 22 godine bila nevidljiva za državu s obzirom da nije bila upisana u matične knjige i nije imala nikakav dokument, a samim tim i njeno četvoro dece. Kada smo saznali za slučaj, odmah smo preduzeli mere u našoj nadležnosti i zahvaljujući Centru upisana je u matične knjige, a samim tim i stekla je pravo na dobijanje ličnih dokumenata – tvrdi socijalni radnik Slađana Aleksić. Ona kaže da je nakon dobijanja dokumenta, Centar počeo da se bavi njenim slučajem i ona je već dobijala trenutnu pomoć, a u narednom periodu biće obuhvaćena i stalnom novčanom pomoći a deca će ostvariti pravo na dodatak.
– To je siromašna porodica koja teško živi, ali prema našim saznanjima njen muž je vredan i do sada nismo imali drugačije informacije. Verovatno je bila zbunjena i uplašena jer nije imala zdravstvenu knjižicu a ni novac za lečenje deteta – ističe Aleksićeva.
Naglašava da će nakon izlaska iz bolnice, Centar za socijalni rad u Žitorađi pojačati nadzor nad ovom porodicom, ali da za sada ne planiraju nikakve korake ili u krajnjem slučaju primenu mere oduzimanje dece. Inače, u nedelju je Ć. M. stara oko 30 godina, pokušala je da pobegne sa Infektivnog odeljenja prokupačke bolnice „dr Aleksa Savić“ i ostavi trogodišnje dete M. T.
Brzom intervencijom osoblja Infektivnog odeljenja, koji su na vreme primetili da je majka pobegla, alarmirana je policija koja je ubrzo pronašla ženu na autobuskoj stanici u Prokuplju.
Policija je majku vratila na Odeljenje i ona je trenutno pod nadzorom lekara ove ustanove, a o čitavom slučaju obaveštena je Socijalna služba Centra za socijalni rad u Prokuplju koja će preuzeti slučaj, nakon što se dete potpuno oporavi i izađe sa majkom iz bolnice.

 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP