Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DIREKTOR KBC „ZEMUN“ NEGIRAO TVRDNJE O LOŠEM STANJU NA PEDIJATRIJI

„Majke ne spavaju na podu, već na poljskim krevetima!”

Autor: R. K. | 16.01.2014 - 07:02:00h | Komentara: 4

Dragoš Stojanović, direktor KBC „Zemun“ negirao je juče tvrdnje Verice V., koja je odeljenje pedijatrije ove bolnice nazvala leglom zaraze i rekao da je higijena u bolnici na visokom nivou, kao i stručnost lekara koji tu rade.

U bolnici kažu da je  stanje loše, ali da su  higijena i stručnost  vrhunski

U bolnici kažu da je stanje loše, ali da su higijena i stručnost vrhunski | Foto: Željko Šafar

- Naši lekari su izuzetno motivisani i izuzetno se trude da pomognu svim pacijentima, a narčitio najmlađima. Uslovi na pedijatriji nisu idealni, ali su daleko od katastrofalnih - rekao je Stojanović. On je reagovao povodom fotografija koje je Verica V. okačila na svoj Fejsbuk profil, ispod kojih je napisala da majke dece koja se leče na tom odeljenju spavaju na podu, da se kada za kupanje beba koristi i kao WC-e za decu, da su stolice pohabane, a pod polupan...


- Nekada zbog popunjenosti kapaciteta ne možemo obezbediti svim roditeljima da spavaju pored svoje dece. U sobe u kojima se nalaze četiri do pet kreveta možemo da stavimo jedan ili dva pomoćna koja se rasklapaju. Zbog nedostatka prostora neke majke moraju da budu na stolicama - kaže direktor KBC „Zemun”, navodeći da je takva situacija i u drugim ustanovama u Srbiji. „Alo!“ je juče imao priliku da se uveri u stanje pojedinih soba na tom odeljenju i zaista sobe su preko noći dobile novi izgled.

Dr Dragoš  Stojanović

Dr Dragoš Stojanović | Foto: Željko Šafar

Iako sa popucalim podom, starim krevetima, sanitarijom, prozorima i pločicama, tokom posete novinara sobe su mirisale na sredstva za čišćenje. Direktor KBC-a negirao je i navode Verice o kvalitetu hrane, a za pocepane stolice na kojima su majke sedele, rekao je da se radi o rashodovanim, koje stoje na terasi. Rezultati inspekcijskog nadzora Ministarstva zdravlja još uvek se čekaju. Kako je „Alo!“ već pisao u KBC „Zemun“ Ministarstvo zdravlja je od 2005. uložilo 128 miliona dinara, a grad Beograd samo u periodu od 2008. do 2013. preko 620 miliona dinara.

Rekonstrukcija 2015. godine


Direktor Stojanović kaže da je zgrada u kojoj je smeštena pedijatrijska bolnica legat porodice Karađorđević.
„Prošle godine smo napokon dobili papire da možemo ove godine da apliciramo i u administrativnom smislu tražimo sredstva od Ministarstva zdravlja i Grada Beograda kao potencijalni vlasnici, a ne samo korisnici bolnice. Tek tada ćemo moći da pristupimo ozbiljnijoj rekonstrukciji zemunske pedijatrija, a nadam se da će to biti već 2015. godine”, poručio je Stojanović.

Poslednji komentari
  • Zoran Vreme: 16.01.2014 09:46h

    Hajde da neverujemo majci koja je sve snimila,a da" poverujemo "direktoru. Ali izgleda da je vas novinar u pravuu da se sve preko noci promenilo,pripremilo za snimanje pa se onda negira postojece stanje.Svi mi znamo kakvo je stanje u bolnicama samo nezna ministarka, a direktori pokusavaju da prikriju.

  • Tamara Ilievski Vreme: 16.01.2014 10:19h

    Katastrofa je i u bolnici za plućne bolesti Soko banja, gde sam bila sa sinom prošle godine gde majke spavaju sa decom na dečijim krevetima, pa deca padaju u toku noći. A higijena je katastrofa x2!!! Za 21 dan kupatilo nije oprano!

  • Dada Vreme: 16.01.2014 15:53h

    Videla kako spavaju ;naravno da verujemo više ovoj ženi nego njima u N.S roditelji imaju samo stolicu na kojoj kao spavaju ,strašno.

  • slobodanka Vreme: 16.01.2014 16:15h

    Stanje u Zemunskoj bolnici je zaista loše,i to je neosporno.Želim samo da kazem u svoje ime da tamo rade zaista sjajni lekari i med.sestre,pogotovo dole na prijemu.Često na zalost idem tamo posto mi je dete bolesljivo,i za zaposlene imam samo reči hvale. Za odeljenje ne znam, nisam Bogu hvala bila gore,ali verujem da je kao sto je Verica objavila :-(

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP