Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OBILNA KIŠA ZA VIKEND POPLAVILA GROCKU, BEGALJICA U VODI I MULJU

Majku sam u zadnji čas izvukao iz bujice

Autor: Bojana Rajić | 26.05.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Begaljički potok, po četvrti put za mesec dana plavio je u nedelju rano ujutru po Grockoj. Usled obilnih padavina u toj beogradskoj opštini, u naselju Begaljica, poplavljeno je desetak kuća, ali najteže je bilo u domu porodice Moravčević.

Dragiša  Stanković

Dragiša Stanković | Foto: Dejan Živančević

- Bio sam u dvorištu, voda je nadošla skoro do grudi, jedva sam uspeo da se probijem i uđem u kuću. Pošto je kuća na blagom brežuljku, voda je bila duboka oko pola metra. Moja majka Dobrila je bolesna i ne vidi baš dobro, tako da nije mogla sama da se skloni. Ona je sedela u toj vodi i u poslednjem trenutku sam uspeo da je prebacim na sprat. Nivo vode se povećavao i u jednom trenutku je u dvorištu sigurno dostigao dva metra - priča Dragiša Stanković za „Alo!“ i dodaje da im je voda već četiri puta ušla u kuću i da je za vikend dostigla dubinu od jednog metra.

Dobrila Stanković

Dobrila Stanković | Foto: Dejan Živančević

 
- Uopšte ne spavamo. Voda se tokom dana povukla, ali je ostao mulj od tridesetak centimetara. Bojimo se zaraze. Čistimo već 15 sati, jer se kad nadođe voda, izliva se i kanalizacija - objašnjava on. Inače, Moravčeviće smo sa komšijama juče zatekli kako peru i čiste dvorište od mulja. Stigla je i policija, ali je i dalje sve uglavnom u njihovim rukama.

Uništene ulice

Uništene ulice | Foto: Dejan Živančević

Prvo zagušenje Begaljičkog potoka dogodilo se u nedelju oko četri časa ujutru, na potezu koji se nalazi oko kilometar od centra Begaljice, gde se sakupila ogromna količina vode, što je kasnije prouzrokovalo bujicu koja je tutnjala kroz naselje. Oko šest časova je poplavljen centar Begaljice. Prema rečima Predraga Jankovića, predsednika Nautičkog Kluba “Grocka”, u Grockoj i okolini ima oko 50 potpuno uništenih kuća, koje su uglavnom bile na klizištima.

Gvozdeni most u Grockoj

Gvozdeni most u Grockoj

Sami kupovali džakove


U selu Zaklopača, u opštini Grocka, ista muka, samo što meštani ne čiste mulj, već se trude da svojim komšijama zaštite plastenik, koji je bio poplavljen. Aleksandar i Miroslav Moravčević, vlasnici plastenika od 700 kvadrata, kažu da im je voda umalo odnela sve što imaju.
- Voda je ušla u plastenik, a uložili smo 20.000 evra u ovaj posao. Podigli smo kredit, ovo je sve što imamo. Muka je velika, pa su prijatelji došli da nam pomognu i evo, punimo džakove i pravimo odbranu, ako se ne daj bože ponovo desi - kaže Miroslav. Prema njegovim rečima, nikakva pomoć nije stigla u to mesto i džakove i sve što im treba morali su sami da kupe.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP