Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NAPOKON

Malezijska vojska ušla u trag nestalom avionu!

Autor: Tanjug | 11.03.2014 - 12:25:00h | Komentara: 0

Malezijska vojska veruje da je radarom danas ušla u trga nestalom avionu kompanije Malezijan Erlajns iznad Moreuza Malaka, koji je nedaleko odatle poslednji put imao kontakt sa civilnom kontrolom leta, pre nego što mu se pre četiri dana izgubio svaki trag, rekao je izvor iz Vojske.

Potraga za nestalim avionom se nastavlja

"Avion je promenilo kurs posle Kota Baru i spustio se na manju visinu. Uspeo je da udje u Moreuz Malaka", naveo je malezijski vojni zvaničnik. koji je zadužen za informisanje o istrazi, prenela je agencija Rojters.

Avion na letu od Kuala Lumpura do Pekinga, sa 227 putnika i 12 članova posade, u subotu rano ujutro sat vremena po poletanju poslednji put je imao kontakt sa kontrolom leta kod istočnog malezijskog grada Kota Baru.

Nije bilo radio kontakta koji bi ukazivao na problem i, u odsustvu bilo olupine ili podataka o samom letu, policiji je ostalo da "češlja" putničke i liste posade kao potencijalni trag.

"Možda je neko na letu kupio vrednu polisu osiguranja, koju želi da porodica dobije ili neko ko duguje veliku svotu novca, znate, mi razmatramo sve mogućnosti", rekao je direktor malezijske policije Kalid Abu Bakar na konferenciji za novinare.

Bakar je dodao da je policija tokom istrage "veoma dobro češljala video snimak uzet sa KLIA (Medjunarodnog aerodroma Kuala Lumpur), kako bi proučili obrazce ponašanja kod svih putnika nestalog aviona".

Moreuz Malaka je jedan od najprometnijih svetskih pomorskih puteva koji se prostire duž malezijske zapadne obale i povezuje Andamansko more sa Indijskim okeanom na zapadu i Južnokinesko more sa Tihim okeanom na istoku u jugoistočnom delu Azije.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP