Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

USKORO VAJ FAJ U JAVNOM PREVOZU

Mali: 32 putnika, u isto vreme, će moći besplatno da budu na internetu

Autor: Tanjug | 13.02.2015 - 17:49:00h | Komentara: 4

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je danas da bi do 26. februara trebalo da bude izabrana kompanija koja će uvesti video nadzor u sva vozila javnog gradskog prevoza, u koja bi do kraja godine trebalo da bude uveden i besplatan vaj-faj.

Ne troši više od zarađenog: Siniša Mali

 Siniša Mali | Foto: Oliver Bunić

Mali je novinarima u GSP-u, rekao da je rok završetka procesa uvođenja video-nadzora šest meseci od kada bude izabrana kompanija koja će raditi taj posao.
- Do 26. februara ćemo, ukoliko ne bude žalbi, imati konačan završetak te javne nabavke i očekujem da ćemo do tada imati izabranu kompaniju koja će krenuti u uvođenje video nadzora u sva vozila javnog gradskog preduzeća - rekao je Mali.
Prema njegovim rečima, u gradskom budžetu je za tu namenu obezbeđeno 125 miliona dinara, a ponude koje su pristigle su niže od toga.

Gradonačelnik je najavio i da će do kraja godine biti uveden besplatan vaj-faj u sva vozila javnog prevoza, a, kako je rekao, do sada je počeo probni rad u jednom vozilu.
Sistem, kako je objasnio, podrazumeva da 32 putnika u isto vreme mogu besplatno da budu na internetu, što je "lepa novina koju nema mnogo gradova u svetu i po kojoj će, između ostalog, Beograd biti prepoznatljiv".

- Treba nam nekoliko sedmica da vidimo kako to radi, a čim završimo probni period, ukoliko budemo zadovoljni rezultatima, trebalo bi da pokrenemo i javnu nabavku - rekao je Mali.
On nije mogao da precizira koliko će uvođenje vaj-faja koštati, jer je u toku probni rad, pa će se više znati kada bude urađen projekat i kada se bude videlo koliko koštaju pojedini vaj-faj uređaji, kako funkcionišu i kada se definiše koji su najbolji za vozila u gradskom saobraćaju.
Poslednji komentari
  • cosmopolita Vreme: 13.02.2015 18:23h

    ovaj opstinski tata izmislio toplu vodu! u celom svetu , pa cak i u zabitima nepala i indije postoji na svakom mestu vaj faj, a on se hvali naucnim uspehom!!! mislim, ovo je 21 vek, a beograd vazi za veliki grad!!!

  • mirce Vreme: 13.02.2015 19:29h

    jel to u onim autobusima kojih nema po pola sata. vodite racuna da kada se nakacite da autobusu ne sprzite elektroniku *citaj BUS PLUS ) pa ce ve apse!!!!!!!!!

  • deki Vreme: 13.02.2015 19:41h

    Dosta nam je demagogije Sinise Malog! Andriju Kunarca za gradonacelnika Beograda!

  • sale Vreme: 13.02.2015 20:24h

    Nista kod vas nije besplatno, sve to nam ti i tvoj pajtos Vesic debelo naplatite kroz sve sto je poskupelo u Beogradu vasom krivicom , sad vec mogu da potvrdim da sam bolje ziveo u vreme zutih sada teze zivim i sve je skuplje a plate nam sve manje i manje vrede, dok gradonacelnik uskladjuje cene grejanja i svega ostalog sa inflacijom sdruge strane nasa primanja i zarade se ne uskladjuju toliko o njegovoj dobronamernosti.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP