Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU...

Mali: Beograd iz dana u dan bolje mesto za život

Autor: Tanjug | 25.12.2014 - 13:23:00h | Komentara: 0

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali danas je, sumirajući dosadašnje rezultate rada gradske vlasti, rekao da je prepolovljen budžetski deficit, da se grad nije zadužio nijedan dinar, da su ukinuti nepotrebni troškovi i da Beograd iz dana u dan postaje sve bolje mesto za život.

Savetnik vicepremijera za ekonomiju: Siniša Mali

Siniša Mali | Foto: Printscreen

Mali je na konferenciji za novinare u zgradi Beogradske zadruge rekao da je gradska vlast zatekla neefikasnu Gradsku upravu, kao i 14 milijardi dinara dospelih, a neplaćenih obaveza, odnosno više od 1,1 milijarde evra dugova, netransparentno i neodgovorno trošenje gradskih para...

''Gradska kasa je bila u katastrofalnom stanju, a grad na ivici bankrota. Za godinu dana prepolovljen je budžetski deficit sa 29,25 na 10 odsto'', rekao je Mali i podvukao da se grad nije zadužio ni dinar kredita i da je trošio samo što zaradi.

Prema njegovim rečima, plan je da se deficit svede na 6,5 odsto sledeće godine.

On se osvrnuo i na budžet za 2015. godinu koji će se naći pred odbornicima u utorak, 30. decembra i rekao da će doći do porasta prihoda za lokalne samouprave u odnosu na prethodne godine, odnosno da će one podeliti više od 300 miliona dinara novih para.

Kako je istakao, više od 20 odsto budžeta je za kapitalne investicije poput obnove vrtića, bolnica, domava zdravlja, škola... i to je prvi put da se tako velika cifra odvaja za tu nameru.
''Uspeli smo da za godinu dana zaustavimo trend zaduživanja i taj rezultat je inpresivan'', rekao je Mali.

Grb Beograda

 
Gradonačelnik je dodao da su ukinuti nepotrebni troškovi poput advokatskih usluga na kojima je uštedjeno 33 miliona dinara, pi-ar i konsalting usluga na kojima je uštedjeno 110 miliona dinara, dok je od prodaje trećine voznog parka stiglo 108 miliona dinara.

''To je oko 250 miliona dinara uštede. Ako pogledate da novi autobus košta 130.000 evra od tog novca možemo da kupimo 20 do 30 autobusa godišnje'', naveo je Mali.

On je podsetio i da su pokrenute centralizovane javne nabavke i da je samo u prvom polugodištu na taj način ušteđeno 1,3 milijarde dinara.

Gradonačelnik je, takodje, rekao da trenutno postoji jasan plan konsolidacije svakog javnog preduzeća.

"Obećali smo da ćemo da konsolidujemo gradsku kasu, restruktuiramo gradska preduzeća, da ćemo se baviti investicijama i novim radnim mestima, da se nećemo zaduživati, da ćemo poboljsati efikasnost gradske uprave, voditi odgovornu socijalnu politiku i Beograd učiniti boljim mestom za život'', rekao je Mali.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP