Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ORLOVSKO NASELJE

Mali i Devenport na dodeli stanova romskim porodicama! (FOTO)

Autor: Tanjug | 26.05.2015 - 14:21:00h | Komentara: 1

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport uručili su ključeve i ugovore o korišćenju stanova za 12 romskih porodica, koje su se danas uselile u socijalne stanove u Orlovskom naselju. Reč je o porodicama koje su raseljene iz nehigijenskih naselja kod Belvila i ispod mosta Gazela.

Siniša Mali i Devenport Foto: Tanjug / Marko Đoković 26.5.

Foto: Tanjug / Marko Đoković

Zgrada za socijalno stanovanje u Orlovskom naselju izgradjena je u okviru projekta "Sagradimo dom zajedno", koji finansira EU sa 3,6 miliona evra, a sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u saradnji sa Gradom.


Devenport, uručujući ključeve stanova, rekao je da izgradja socijalnih stanova način da se pomogne poboljšanju uslova stanovanja romske populacije.

"Obezbedjenje stambenih uslova je neophodno za poboljšanje kvaliteta života Roma i njihovu veću integraciju u društvo", rekao je Devenport.

On je dodao da je stambeno zbrinjavanje 12 romskih porodica prvi i ohrabrujući korak da treba da se nastavi sprovodjenje projekta "Sagradimo dom zajedno".

"Delegacija EU je potpuno posvećena nastavku tog projekta i želim vam sreću u novim stanovima, kao i da se i druge porodice uskoro usele u njihove stanove. EU će nastaviti da pruža pomoć Romima, ali i drugim društvenim grupama", poručio je Devenport.

Gradonačelnik Siniša Mali rekao je da je grad preuzeo obavezu za zbrinjavanje 170 porodica tokom ove i sledeće godine i najavio da će do kraja 2015. ukupno 68 porodica dobiti ključeve stanova.

Siniša Mali

Foto: Tanjug / Marko Đoković 26.5.

Kako je dodao, za 54 porodice već je rešeno stambeno pitanje, a naredne godine biće obezbedjen adekvatan smeštaj za još 48 porodica.

"Kada pogledate smeh ove dece i sreću ovih ljudi, shvatite da činimo pravu stvar i brinemo o onima kojima je pomoć najpotrebnija", rekao je Mali i dodao da Grad i Delegacija EU na pravi način pokazuju koliko brinu o romskoj populaciji.

Prezicirajući da se nove zgrade grade u Jabučkom ritu i u Mislodjinu kod Obrenovca, Mali je istakao da će Grad i ubuduće biti posvećen inkluziji Roma i obezbedjivanju adekvatnog smeštaja za romske porodice koje zive u nehigijenskim naseljima.

Predstavnik porodica Bekim Gaši zahvalio se u ime svih useljenih gradonačelniku i šefu Deleacije EU što su im omogućili rešenje stambenog pitanja.

Izgradnja zgrade u Orlovskom naselju trajala je 180 dana i završena je sredinom januara, vrednost donacije iznosila je 270.000 evra, a Grad Beograd je obezbedio dozvole za gradnju i povezivanje zgrade na infrastruktuirne priključke.
Poslednji komentari
  • ivan Vreme: 26.05.2015 16:06h

    Svaki komentar je suvisan.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP