Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

GRADONAČELNIK PREDLAŽE

Mali: Municipalnim obveznicama smanjiti pritisak na budžet

Autor: Tanjug | 18.06.2015 - 14:18:00h | Komentara: 0

Ne postoje zakonske prepreke za uvođenje municipalnih obveznica koje bi kao sredstvo finansiranja pomoglo lokalnim vlastima da prikupljaju neophodan novac za realizaciju projekata ili za pokrivanje tekućeg budžetskog deficita, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Siniša Mali sastanak

Siniša Mali s predstavnicima "Siti banke" | Foto: Grad Beograd

Gradonačelnik je danas o ideji grada da se razmotri emitovanje municipalnih obveznica i iskustvima u toj oblasti, kao i o projektima i potencijalima Beograda, razgovarao sa direktorom "Siti banke" za zemlje Centralne i Istočne Evrope, Bliskog Istoka i Afrike Erikom Nobiloom, jedne od najvećih bankarskih i finansijskih institucija na svetu.


"Želja Grada Beograda je da nagomilani dug prema bankama u iznosu većem od 400 miliona evra pokuša da reprogramira, kako bi se pritisak na budžet grada smanjio i stvorio prostor za više investicija", rekao je Mali, a prenosi u saopštenju Gradska uprava.


Mali je naveo da je najvažniji cilj razvoj srpske privrede, a da Beograd mora biti lokomotiva tog razvoja, s obzirom na to da on čini oko 40 odsto bruto nacionalnog proizvoda cele zemlje.


Gradonačelnik Siniša Mali je u razgovoru sa Erikom Nobiloom ukazao i na prednosti Beograda kao investicionog područja, a predstavnike "Siti banke" je pozvao da u septembru prisustvuju skupu "Beogradski investiocioni dani", koji imaju za cilj da promovišu Beograd kao investicionu destinaciju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP