Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

GRADONAČELNIK NAJAVIO

Mali: Na jesen početak gradnje Beograda na vodi

Autor: Tanjug | 06.06.2015 - 10:22:00h | Komentara: 2

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjvio je danas da je na lokaciji na kojoj treba da počne izgradnja Beograda na vodi do sada uklonjeno 212 objekata, 91 porodica je preseljena, a očekuje se da bi uslovi za početak gradnje prvih objekata mogli da se steknu do kraja leta.

Ne troši više od zarađenog: Siniša Mali

Siniša Mali | Foto: Oliver Bunić

Mali je rekao da predstoji usvajanje još dva dokumenta - sporazum o naknadi sa Direkcijom za građevinsko zemljište i odobrenje o državnoj pomoći i nakon toga stvoriće se uslovi za izgradnju.


Gradonačelnik je na TV Pink naveo da je investitor zadovoljan povratnom informacijom koju je dobio sa tržišta o zainteresovanosti za kupovinu stanova, te da bi, da je to moguće, već sada počeo izgradnju.

 - Proces eksproprijacije je krenuo i do kraja avgusta i početka septembra trebalo bi da počne gradnja prvih objekata - rekao je Mali.

Za projekat Beograd na vodi morao je biti donet i lex specialis, sa kojim se DSS nije složio i najavio je izlazak iz gradske vlasti, a gradonačelnik smatra da će gradska vlada voditi politiku razvoja, reformi i povećanja kvaliteta života te da svako ko je spreman da podrži takvu politiku je dobrodošao.

 - Ako DSS to ne želi nećemo trpeti njihove kritike preko novina - rekao je Mali, ali je naglasio da sa Anrejom Mladenovićem, koji je zamnik gradonačelnika, ima dobru saradnju, te da se nada da će ona biti nastavljena.
Poslednji komentari
  • Sr Vreme: 06.06.2015 11:46h

    Bilo bi dobro prvo zavrsiti na novobeogradkoj strani izlaz sa mosta na adi koji ide ka tosinom bunaru, postaviti sine za tramvaj, liftove za laksi prelaz sa pesaka i biciklista sa jedne strane na drugu. Dakle zavrsiti prvo zapoceto pa onda ......

  • Lune Vreme: 07.06.2015 20:37h

    I Tuzla je "na vodi i hlebu" Radnici tuzlanske fabrike deterdženta Dita su okupirali svoje radno mjesto i odbijaju da priznaju autoritet stečajnog upravnika, ukoliko se ne zaštite interesi radnika, i ne nađu nova ulaganja kako bi se ponovno pokrenula proizvodnja. Ovaj odlučan i prkosan čin tuzlanskih radnika je samo posljednja epizoda njihove dugogodišnje borbe protiv zločinačke privatizacije nekada ponosnog industrijskog giganta, kao i čin prkosa usmjeren protiv vladajućih tajkuna koji već dvadeset godina nemilosrdno pljačkaju zemlju u suradnji sa međunarodnim kapitalom, pretvarajući nekada industrijalizovanu zemlju u beznačajnu perifernu ekonomiju koja bi trebala preživljavati od ekoturizma i planinarenja.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP