Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POČINJU RADOVI

Mali: Prva zgrada u projektu Beograd na vodi od septembra

Autor: Tanjug | 09.06.2015 - 18:51:00h | Komentara: 0

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da bi izgradnja prve zgrade u projektu "Beograd na vodi" trebalo da počne pocetkom septembra i da će mesec dana ranije biti završeni radovi na rekonstrukciji obližnje Hercegovačke ulice.

Voli ceo Beograd, a najepša mu je Zvezdara

Siniša Mali | Foto: Mitar Mitrović

Raščišćavanje terena za projekat "Beograd na vodi" traje gotovo godinu dana, srušeno je 212 objekata, a ostalo je da se ukloni još oko 30, izjavio je Mali za B92.
Prema njegovim rečima, novac za taj projekat izdvaja investitor, a obaveza Beograda i Srbije je da obezbede potrebnu inftastrukturu.

- Naša je obaveza da obezbedimo potrebnu infrastrukturu, ali ne u okviru samog područja 'Beograda na vodi', nego do granice parcele. Uskoro će početi izgradnja promenade na prostoru 'Beograda na vodi' koja će biti deo slike onoga kako će taj deo uz reku izgledati, rekao je gradonačelnik.
Do sada je raseljena 91 porodica, uklonjeno je nekoliko desetina brodova iz Save, a u toku je čišćenje prostora od mina, ostalih iz Drugog svetskog rata.
Gradonačelnik je, kako je preneo Beoinfo, podsetio da je ovo najveći projekat u ovom delu Evrope, koji će obezbediti hiljade novih radnih mesta, zaposliti našu građevinsku industriju, zaposliti celokupnu domaću privredu.

- Krajem leta počinje gradnja prve faze, da bi se prešlo na drugu i treću moraće da se izmesti železnička stanica i završi Prokop, to bi moglo da bude završeno početkom 2019. godine, zaključio je Mali.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP