Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

USKORO POTPISIVANJE

Mali: Ugovor za Beograd na vodi biće transparentan!

Autor: Tanjug | 14.03.2015 - 09:53:00h | Komentara: 0

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da će ugovor za projekat "Beograd na vodi" biti potpisan u nekoliko narednih nedelja, a detalji ugovora biće transparentni.

Od danas novi gradonačelnik Beograda:  Siniša Mali

Siniša Mali | Foto: Dalibor Danilović

Gradonačelnik je objasnio da je u pitanju komercijalni ugovor vredan oko 3,5 milijardi evra, projekat koji će pokrenuti domaću privredu i urediti oko 100 hektara zemlje u centru Beograda.


"To je komercijalni ugovor i naša država ne daje nikakve garancije i ne snosi rizik da li će stanovi biti prodati ili ne. Imate predprodaju, na osnovu toga osetite tržište", rekao je Mali gostujući na Televizji Pink.

Mali je naglasio da će glavni projekat za kule biti završen u roku od četiri do pet meseci i ukazao da je zadovoljan činjenicom da će najveće svetske kompanije biti deo ovog projekta.

On je rekao da se u proteklih nekoliko meseci radilo na raščišćavanju terena, da je pomereno 40 brodova, barži i splavova jer je namera da se taj deo grada potpuno očisti od baraka, udžerica i nelegalnih objekata.

Mali je pre dva dana u Kanu najavio da će u okviru projekta "Beograd na vodi," na leto početi izgradnja dve rezidencijalne kule od 20 spratove, površine 68.000 metara kvadratnih, a da će ugovor sa firmom Igl Hils iz Abu Dabija biti potpisan u roku od nekoliko narednih nedelja.

"Prošle godine smo predstavili master plan, dakle početak i ideju izgradnje "Beograda na vodi", ove godine smo išli veliki korak dalje i prezentovali završni dizajn dve stambene kule koje će početi da se grade tokom leta ove godine", kazao je Mali.

On je dodao da je to prvi objekat, a odmah nakon toga sledi izgradnja kule, tržnog centra i jedne poslovne zgrade i jednog hotela, što je prva faza projekta.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP