Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NAJAVA GRADONAČELNIKA BEOGRADA I MINISTRA PROSVETE:

Mali: Velika automobilska kompanija dolazi u Obrenovac!

Autor: | 05.11.2014 - 12:00:00h | Komentara: 0

Ministar prosvete Srđan Verbić i gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavili su danas dolazak jedne velike automobilske kompanije u Obrenovac i mogućnost saradnje te kompanije sa obrenovačkom Tehničkom školom.

Ne troši više od zarađenog: Siniša Mali

Siniša Mali | Foto: Oliver Bunić

Tokom posete završetka radova na rekonstrukciji škole koja je oštećena tokom majskih poplava, Mali je poručio da Vlada Srbije, grad Beograd i opština Obrenovac poslednjih nekoliko meseci rade na projektu da "jedna velika automobilska kompanja" dođe u Obrenovac.


- To je radosna vest za Obrenovčane. Nadam se da ću do kraja sledeće nedelje moći da ih obradujem sa potvrdom dolaska velike automobilske kompanije koja će značiti nova radna mesta i budućnost za tu opštinu - rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, dolazak te kompanije trebalo bi da bude koristan i za učenike Tehničke škole u Obrenovcu, koji bi trebalo u toj fabrici da pohađaju praktičnu nastavu.

- To je značajna promena i prava reforma u smislu obrazovanja i zapošljavanja jer će đaci imati priliku da uče i spremaju se za posao u fabrici - objasnio je Mali.

Verbić je istakao da mu je drago što se radi na obnovi škole i što vidi veliko interesovanje medija, ocenivši da su stručne škole važne u društvenonm i ekonomskom smislu.

- Srednje stručne škole zahtevaju ne samo obnovu već i reformu, i cilj nam je da imamo što više zanatsko-korporativnih modela obrazovanja gde će industrija da uđe što pre, praksom koja će školi zamenjivati časove - rekao je Verbić.

Prema njegovim rečima, taj model nije moguće primeniti na svim stručninm školama u zemlji, ali je moguće na retkim i vrednim izuzecima.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP