Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

U JAVNIM PREDUZEĆIMA

Mali: Višak 1.000 do 1.300 zaposlenih!

Autor: Tanjug | 28.07.2015 - 16:28:00h | Komentara: 0

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da postoji višak od 1.000 do 1.300 zaposlenih u Gradskoj upravi, opštinama i javnim komunalnim preduzećima u prestonici.

Ne razmišljam o novom mandatu, već šta da uradim u naredne tri godine: Siniša Mali

Siniša Mali | Foto: Mitar Mitrović

 
Mali je u izjavi Tanjugu objasnio da Beograd ima pravo na 18,5 zaposlenih na svakih 1.000 stanovnika, te da je na dan 31. decembar 2013. godine u Gradu, njegovim preduzećima i opštinama bilo zaposleno između 32.000 i 33.000 ljudi.
"Imajući u vidu te cifre, Gradsku upravu, opštine i javna komunalna preduzeća, treba da racionalizujemo za oko 1.000 do 1.300 zaposlenih do kraja godine", naveo je gradonačelnik.


Prema njegovim rečima, najavljena smanjenja broja zaposlenih neće dovesti do pogoršanja efikasnosti Gradske uprave, već će nadležni definisati kako da se postigne efikasniji rad i da optimalan broj ljudi uradi ceo posao koji je neophodan za građane Beograda.


Ističući da će Zakon o maksimalnom broju zaposlenih biti donet veoma brzo, Mali je rekao da je na Gradu Beogradu da formira radnu grupu i krene u sprovođenje zakona.

Gradska uprava

Gradska uprava | Foto: V. Pešić


U radnoj grupi će, dodao je on, biti predstavnici svih 17 opština, Gradske uprave i javnih komunalnih preduzeća, a trebalo bi da je vodi načelnica Gradske uprave Sandra Pantelić.
"Radna grupa nije vezana samo za Gradsku upravu, već će i svih 17 opština učestvovati u tome s obzirom da se racionalizacija odnosi i na njih. Zajednički ćemo napraviti plan kako da ispoštujemo zakon", naveo je Mali.


Gradonačelnik nije želeo da ulazi u detalje koje su delatnosti u kojima bi racionalizacija broja zaposlenih mogla da bude sprovedena, ali je rekao da je napravljena interna analiza jer su se u Gradu pripremali za donošenje navedenog zakona.


Istakao je i da mu je važno da Beograd u potpunosti ispoštuje sve odredbe zakona i sve što je Vlada Srbije definisala kao neophodno, a kako bi se pokazalo da se vodi računa o novcu poreskih obveznika i da nadležni žele da povećaju efikasnost Gradske uprave.
"Možda imam i malo veći teret na sebi da Grad Beograd, kao glavni grad Srbije, pokaže na koji način mogu da se ispoštuju odredbe zakona i da nekim drugim lokalnim samoupravama damo primer kako to treba da urade", zaključio je gradonačelnik.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP