Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PLANOVI

Mali: Zamenićemo 7.200 dotrajalih liftova u Beogradu

Autor: Tanjug | 16.06.2015 - 17:25:00h | Komentara: 1

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je danas mogućnost da kroz projekat privatno-javnog partnerstva sa finskom kompanijom "Kona" bude promenjeno 7.200 dotrajalih liftova u Beogradu.

Od danas novi gradonačelnik Beograda:  Siniša Mali

Siniša Mali | Foto: Dalibor Danilović

Kako je navedeno u saopštenju Gradske uprave, Mali se tokom posete Helsinkiju sastao sa predstavnicima kompanije Kone, koja je globalni lider u proizvodnji liftova, i tom prilikom naveo da se sagledavaju mogućnosti za projekat javno-privatnog partnerstva čime bi bilo zamenjeno 7.200 liftova u Beogradu, kroz preduzeće ''Gradsko stambeno'', a što bi bio najveći projekat koje je to preduzeće ikada radilo.


''Finska kompanija Kone, koja ima godišnji prihod od 7,3 milijarde evra, kupila je srpsku firmu 'Eurolift' i prihvatila da sagleda mogućnost da učestvuje u javno-privatnom partnerstvu sa gradom Beogradom u oblasti zamene pomenutog broja liftova, za koje je Gradsko stambeno utvrdilo da treba da se menjaju'', rekao je Mali.

On je objasnio da bi to rešilo problem dotrajalih liftova koji nisu menjani decenijama unazad i o kojima se niko nije brinuo.

''Imamo sigurnog učesnika na tenderu za projekat javno-privatnog partnerstva. Trenutno radimo na analizama aspekata JPP-a, a do kraja godine možemo da sprovedemo i tender za partnera. Ovim se samo potvrdilo da je investiranje u Beograd i Srbiju prioritet ove finske kompanije, koja već ima 40 zaposlenih u Beogradu'', istakao je Mali.

U saopštenju je navedeno i da je Mali danas prisustvovao svečanom puštanju u rad linije brzog voza koji povezuje helsinški aerodrom i centar tog grada, projektu koji je trajao više godina, a što je još jedna stvar koju čeka Beograd.
Kada govorimo o proširenju Beogradskog aerodroma, to je nešto što nas svakako očekuje u budućnosti, rekao je Mali dodajući da će upravo brzim vozom ili prvom linijom metroa moći da se poveže aerodrom ''Nikola Tesla'' sa centrom grada.
Poslednji komentari
  • Ricardo Vreme: 17.06.2015 09:28h

    Normalno iz republicke kase.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP