Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SVAKA ČAST!

Mališani lečeni od raka doneli četiri medalje Srbiji

Autor: Telegraf.rs | 19.06.2013 - 14:20:00h | Komentara: 0

U konkurenciji četiri stotine učesnika iz 12 zemalja, šestočlani NURDOR tim iz Srbije, koji čine mališani lečeni od malignih bolesti ostvarili su sjajan uspeh i iz Rusije, sa Svetskih dečjih pobedničkih igara, vratili se sa četiri medalje – tri zlatne i jednom srebrnom.

Srpski tim na vetskim dečjim pobedničkim igrama

Srpski tim na vetskim dečjim pobedničkim igrama | Foto: NURDOR


Svetske dečje pobedničke igre najveći su sportski događaj za decu koja su pobedila rak. Ovaj veliki događaj, koji slavi život i atletizam, organizovan je u Moskvi od 13. do 17. juna, a srpski tim je učestvovao drugu godinu za redom.

Svaka čast!

Svaka čast! | Foto: NURDOR

Živojin Perović (14) okitio se zlatnim medaljama u čak dve discipline – stonom tenisu i šahu. Dragoljub Milosavljević (16) proglašen je za najboljeg napadača u malom fudbalu i sa svojom ekipom osvojio je prvo mesto na turniru.

Bravo, mališani: NURDOR tim

Bravo, mališani: NURDOR tim | Foto: NURDOR

Da je u Srbiji fudbal najvažnija sporedna stvar na svetu, dodatno je potvrdio Mihajlo Makijev (13), čiji tim je osvojio srebrnu medalju u kategoriji mlađih učesnika. Danijela Stojanović (12) zauzela je četvrto mesto u streljaštvu i stonom tenisu. Ana Stamenković (14) i Pavle Pavlović (14) kući su se vratili osvojivši simpatije mnogih, ali i po nečije srce.

Ponosno ogrnuli srpsku zastavu

Ponosno ogrnuli srpsku zastavu | Foto: NURDOR

- U ime tima volontera koji je imao čast da prati naš Pobednički tim u Moskvu, mogu samo da kažem isto ono što smo svaki dan uzvikivali na tribinama na srpskom i na ruskom – svaka čast! Nadam se da ćemo sledeće godine biti u prilici da omogućimo još većem broju mladih odlazak na Igre kako bi mogli da dožive jedno ovako neverovatno iskustvo – utisci su Todora Mančića iz NURDOR-a.
Učešće na Svetskim dečjim pobedničkim igrama NURDOR je organizovao uz pomoć Sport Network-a, Tamare Kusovac i UŠĆE Shopping Centra, a kompanija Wiener Stadtische obezbedila je putno osiguranje za sve učesnike.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP