Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

STANIŠIĆIMA IZ BROVIĆA TAMNAVA UNIŠTILA IMANJE OD KOGA SU ŽIVELI

Mališani plutali u koritu po dvorištu!

Autor: S. Đ. | 21.05.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Stanišićima iz obrenovačkog sela Brović podivljala Tamnava potopila je domove, utopila stoku i potpuno sprala nekada plodno poljoprivredno imanje, koje je hranilo porodice rođene braće Dragana i Radeta, sa ukupno sedmoro maloletne dece.

Porodica Stanišić

Porodica Stanišić | Foto: Vesna Lalić

Nikola (13), Nemanja (12), Anđela (10), Miloš (9), Ana (7), Sanja (6) i Vanja (2) juče su se po hodnicima prihvatilišta „Kombank arene“ igrali novim igračkama iz humanitarne pomoći, a samo dan ranije su mokrih stopala i guza plutali u koritu po poplavljenom dvorištu.


- Videli su u četvrtak kako baku koritom vuku po vodi iz potopljene kuće, pa su me posle oponašali. Moja Anđela je našla korito, smestila se i počela da mlatara ručicama. Spazili su je spasioci iz helihoptera, koji su počeli da se spuštaju da je spasu - prepričava baka Milica Stanišić (73) anegdotu iz tragične situacije.

| Foto: Vesna Lalić


- Mrkla noć, hladna voda zapljuskuje čamac pun dece. Najmlađi plaču, mala Sanja mi ne pušta ruku, vrišti da ćemo se svi udaviti, a ja samo gledam da neko ne ispadne iz čamca - priseća se Olga (33), majka Vanje, Sanje, Nemanje i Nikole. Njenu jetrvu, Nevenu, ništa manje potresenu majku Ane, Miloša i Anđele, nakon prvog šoka u realnost vraća saznanje da više nemaju od čega da žive.

- Golim rukama smo u ponedeljak skidali uginulu živinu sa ograde. Imali smo 30 kokoši po dvorištu i oko 100 pilića. Bašta je cela uništena, seno, kukuruz, pšenica, ječam, sve je to potopljeno i ubuđano. Prvi talas su preživele samo dve krave, a da li će i ovaj drugi, videćemo - navodi Nevena.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP