Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MUKE MIKIJA SE NASTAVLJAJU

Maltretirani konj iz zla u gore! (FOTO GALERIJA)

Autor: G. J. | 18.12.2014 - 16:53:00h | Komentara: 5

Policija je u četvrtak kasno noću predala prvobitnom vlasniku Saši Simiću iz Končareva kod Jagodine zlostavljanog konja Mikija čije su fotografije zlostavljanja iz centra grada uznemirile javnost Srbije. Međutim, sudeći po uslovima u kojima on drži svoje životinje, Mikiju neće bolje.

Konji u Končarevu

Posle višesatne jurnjave po Jagodini, policija je sinoć uspela da pronađe nasilnika Slobodana Miloševića iz Dobre Vode, koji je u četvrtak popodne ukrao zlostavljanog konja iz Veterinarske stanice.

Međutim, Mikijevim mukama izgleda nema kraja, jer je taj Saša Simić, takođe zlostavljač životinja! Nema prijavljeno gazdinstvo ili uzgajivačnicu konja ili životinja. Njegova štala, koja je i njegov dom, nalazi se udaljenom mestu od poslednjih kuća u Končarevu, od groblja pa još kilometar dalje blatnajavim putem dolazi se do građevine koja je pretvorena u štalu. U okolini štale blato i balega na svakoj stopi. Životinje su u delu štale koji je odvojen tepihom. One se nalaze bukvalno u svom izmetu i mokraći, a data im je slama za jelo, nemaju vode. Surovi uslovi za koje ni inspekcija, ni zaštitari ne znaju ili ne žele da znaju. Končarevci kažu da se Simić bavi svačim, pa i preprodajom životinja.

Konji u Končarevu

- Kupi kljuse uhrani i dotera, pa proda. Nešto stalno vozi u kamionu. Prodao je dve kuće u selu i sada živi sa konjima. Sve je proćerdao - tako zbore Končarevici o Saši Simiću do kojeg juče nije bilo moguće doći.
- Konj se nalazi kod bivšeg vlasnika. Na policiji je da podnese krivičnu prijavu zbog zlostavljanja konja, veterinarska inspekcija da donese rešenje o privremenom ili trajnom oduzimanju konja do držaoca. Milošević nije uhapšen, već samo priveden da da izjavu. Inače, prvi put sam sad čula za Sašu Simića koji je Miloševiću dao tog konja. On je navodno uzgajivač, a kod nas niko nema registraciju za obavljanje tog posla, niti ko kontroliše taj uzgoj - ističe predsednica Udruženja za zaštitu životinja Argos Ida Marajnović.

 
  • Konji u Končarevu | Foto:
  • Konji u Končarevu | Foto:
  • Konji u Končarevu | Foto:
  • Konji u Končarevu | Foto:

Koliko nadležni nemaju pojma ni o čemu svedoči i izjava veterinarskog inspektora Dragiše Dimitrijevića koji misli da je Saša Simić vajni ljubitelj životinja!

- Uspeli smo konja da oporavimo, držaoc nije dozvoljavao da veterinarima da obave ozbiljniju intervenciju na povredama, već samo površinsku dezinfekciju rana i stavljanje antibiotika. Vidljive su nove i stare povrede na konju. Vlasnik i držaoc konja su se sporazumeli da raskinu ugovor o prodaji tog konja i životinja je prebačena kod vlasnika u Končarevo. Vlasnik je bio veoma nezadovoljan zbog zlostavljanja i maltretiranja životinje. Životinja je sada dobro i bezbedna je. U toku dana obavićemo pregled konja i uslova za držanje kod vlasnika, jer smo čuli da ih ima više i da voli životinje - rekao je veterinarski inspektor Dragiša Dimitrijević.

Peticija za spas Mikija

Na društvenim mrežama pokrenuta je peticija za oduzimanje konja, koja ima više hiljada potpisa.
- Kao sto već svi znamo da je danas, 17.decembra 2014.godine u centru Jagodine muskarac srednjih godina krvnicki pretukao jadnog ,izgladnelog konja.Pozivam sve dobre ljude i gradjane da potpisu ovu peticiju ne bi li sprečili vraćanje konja bezdušniku. Da napomenem da su brojni gradjani gledali sa strane radoznalo da vide sta se to dešava, a niko nije pritekao u pomoć konju osim jednog mladića. Ostavljam na vama da zaključite kakvi smo to postali ljudi. Hvala svima koji se budu uključili u peticiju, napisao je pokretač peticije.

Tagovi:

Poslednji komentari
  • Raja Vreme: 18.12.2014 14:08h

    Moze se sa sigurnoscu reci da je i vlasnik znao za ovo maltretiranje od strane drzaoca, a i sam cuva konje u uzasnom stanju. Obojici treba oduzeti zivotinje i svakog primereno kazniti ukljucujuci i zatvorske sankcije !

  • nedjo Vreme: 18.12.2014 17:07h

    ovde se ne brine o ljudima,kamoli o zivotinjama. jadan taj konj

  • Desimir Vreme: 18.12.2014 21:31h

    Slusam humanizam pa se smrzavam. Reakcija ovog nesrecnog coveka je prokljucali gnev pred bezizlazom. Dali se neko pita zasto je toliko jadan i covek i zivotinje. Stoga bi humanistima preporucio da nekoliko njihovih predstavnika poseti ovog coveka da mu svi brizni humanisti na celu sa poslanikom Balsom pomognu da zivne i on i konji pa kad mu pomognu a on opet iskaze ne brigu za zivotinje onda imaju pravo da pokazuju ovakvu humanost.

  • Dasha Vreme: 19.12.2014 07:21h

    Desimire , ne lupaj gluposti !!!!!!!!! I ja se smrzavam od tvoje poruke. Znaci kad si gnevan i kad ne vidis izlaz a ti udri po onom ko je slabiji od tebe....Ja u ovom slucaju ne zelim da se pitam zasto je on jadan zato sto me ovakvi ljudi ne zanimaju niti bilo ko, ko je u stanju da digne ruku na slabijeg od sebe a pogotovo na jadne zivotnje, vecite zrtve bahatih i isfrustriranih ludaka. A ti ako ga toliko sazaljevas, izvoli, put pod noge pa mu ti licno pomozi i uveri nas kako je on jedna " dobra dusa", samo bojim se da ce to biti uzaludan put....

  • Jelena Vreme: 19.12.2014 07:42h

    @Desimir Desimire, da rezimiramo. Po vama bismo svi mi koji smo nezadovoljni necim trebali da nadjemo neku mucenu zivotinju ili drugo zivo bice i da ga premlatimo sto je jace i vise moguce da bismo izbacili taj gnev????? Pitam se samo kako li je vasim ukucanima, komsijama, zivotinjama i ostalim zivim svetom u vasem bliskom okruzenju. Zgrozena sam ovako primitivnim komentarima. Izgleda da je ovde na ceni batinjanje, zlostavljanje..... Horor!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP