Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

UZ POMOĆ NAŠIH KOMPANIJA I BRENDOVA, ALO! JE ULEPŠAO PRAZNIKE DECI TEŠKO OBOLELE NATALIJE PAVLOVIĆ

„Mama, ovo je najbolja
Nova godina ikad!“

Autor: Ružica Kantar | 01.01.2014 - 14:00:00h | Komentara: 0

„Mama, vidi šta smo sve dobili! Ima i slatkiša, i sapuna, i onog za čišćenje televizora! Ne mogu da verujem koliko poklona ima u kolima. Ovo je najbolja Nova godina ikad! Deda Mraz i ne mora da dolazi“, vriskao je od radosti Zoran Papajić (7) kada su se reporteri „Alo!“ pojavili sa novogodišnjim paketićima ispred vrata njegovog doma u Mramorku. Kako je „Alo!“ već pisao, mali Zoran sa roditeljima i još petoro braće i sestara živi u trošnoj kući koja prokišnjava, a njegova majka Natalija obolela je od izuzetno teškog oblika karcinoma, koji joj je zahvatio više unutrašnjih organa.

Natalija Pavlović

Natalija sa mužem Brankom i šestoro dece u trošnoj kući preživljava sa
svega 14.000 dinara mesečno

 

„Mama, sada je sve kako treba da bude. Ti si tu, sa nama, i imamo puno poklona! Deda Mraz i ne mora da dolazi!“, radosno je uzvikivao maleni Zoran Papajić, koji je dočekao ekipu „Alo!“ ispred kuće u Mramorku

- Sad ćemo ceo zimski raspust moći da gledamo crtaće – dodala je Nevena, koja se veoma obradovala LCD televizoru. I druga deca radoznalo, ali pomalo stidljivo razgledala su kese i kutije. Njihova majka Natalija Pavlović, koliko god da se činilo da želi, nije mogla da sakrije emocije i suze koje su joj krenule niz lice.

- Mnogo mi je drago kada ih vidim ovako srećne! Prerano su shvatili koliko je život težak i šta su bolest i nemaština. Presrećna sam kada im vidim osmehe na licima i da su razigrani i bezbrižni - dodaje Natalija dok pokušava da uspostavi kontrolu nad sobom.
Kako je „Alo!“ već pisao, Natalija je u julu ove godine, nakon što je primljena u pančevačku bolnicu zbog obimnog odliva krvi, saznala da boluje od izuzetno agresivnog raka koji joj je zahvatio grlić materice i jajnike. Za nju je saznanje da je kancer toliko napredovao bilo šok jer je na poslednjoj kontroli, kako nam je ispričala, bila pre nepunih godinu dana. Nažalost, nisu joj pomogli ni zračenje ni hemioterapija jer se opaka bolest veoma brzo proširila.

Natalija Pavlović

Natalijini najmilili...

Natalija Pavlović

Pomozite i vi!
Građani koji su u mogućnosti da pomognu, novac mogu poslati na adresu Natalija Pavlović i Branko Papajić, Zlatarska 3, selo Mramorak, opština Kovin, ili uplatiti na žiro-račun Poštanske štedionice 200 63365750 74 na ime Branko Papajić.

Doktori su joj rekli da za nju nema leka. Uporedo sa njenom bolešću, pogoršavala se i finansijska situacija u porodici. Nevenčani suprug Branko, da bi vodio računa o svoje četvoro i njeno dvoje dece iz prvog braka, morao je da da otkaz. Njih osmoro živeli su od dečjeg dodatka koji iznosi oko 14.000 dinara.
„Dugo ih nisam videla da se ovako raduju“, emotivna je bila Natalija. Inače, da se osmeh vrati na dečja lica, pobrinuli su se donatori i prijatelji „Alo!“. Kompanija „Univerexport“ je u saradnji sa najpoznatijim brendovima u Srbiji izdvojila deo paketića koji su ostali nakon akcije darivanja 20.000 mališana iz predškolskih ustanova u Novom Sadu, Vršcu i Zrenjaninu, a koji su obradovali dečicu Natalije Petković. Porodici su obezbeđeni i paketi kućne hemije i kozmetike.

Natalija Pavlović

Crtaći će biti još lepši na novom televizoru

- Danas je divan dan i zbog toga što sam nakon nedelju dana izašla iz bolnice, gde sam ležala zbog problema sa organima za varenje i nogom koja otiče. Plašila sam se da me neće pustiti pre Nove godine. Presrećna sam što ću praznike provesti u svojoj kući, okružena svojom porodicom – dodaje Natalija, dok su se Marko (13) i Igor (10) uzbuđeno razgledali sadržaj kesa.

- Mama, sada je sve kako treba da bude. Ti si tu, sa nama, i imamo mnogo poklona. Čini mi se da će u novoj godini sve biti bolje nego u prethodnoj – dodaje maleni Zoran, pun vere u bolje sutra.

Natalija Pavlović

Najmlađi član porodice: Zoran Papajić

Đačke knjižice pune petica!
U kući Branka i Natalije, kada smo ih posetili, bilo je više razloga za slavlje. Klincima se tog dana zvanično završilo prvo polugodište, pa su kući doneli đačke knjižice, u kojima se nalazio priličan broj petica. Najponosnija je bila mala Nevena, koja sa Igorom, svojim bratom blizancem, ide u četvrti razred osnovne škole.


- Ja sam vukovac, znate... Do sada sam uvek imala sve petice - pohvalila se i dodala da voli da uči i da joj sve ide od ruke, dok je Natalija uz osmeh dodala i da će možda dočekati da vidi i svoje prvo unuče: „Presrećni smo i što nam je moja najstarija ćerka, koja živi u Ukrajini, javila da čeka devojčicu. Termin joj je u januaru. Nadam se da ću doživeti da zagrlim svoju prvu unuku“, kaže Natalija.

  • Natalija Pavlović | Foto:
  • Natalija Pavlović | Foto:
  • Natalija Pavlović | Foto:
  • Natalija Pavlović | Foto:
 

Konačno joj ugradili sondu!
Inače, pre nekoliko dana Nataliji su u KCS-u konačno ugradili sondu na levom bubregu. Kao što je „Alo!“ već pisao, ona je na to čekala više od mesec dana jer im, kako su joj u toj ustanovi rekli, ne radi skener. Dok je čekala sondu, Natalija je trpela užasne bolove.ž


- Dva dana nakon teksta u „Alo!“, ispala mi je sonda iz desnog bubrega, koji je prvi otkazao. Kada sam otišla u KCS da mi to nameste, ugradili su mi i sondu za levi bubreg. Bez ikakvog pitanja i bez ikakvih problema. Zašto me nisu zvali da mi kažu da im je skener proradio, kao što su rekli da će, stvarno ne znam - kaže Natalija.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP