Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NAKON PISANJA ALO! PRONAĐEN DEČAK (3) KOGA JE KIDNAPOVAO OTAC

„Mama, vodi me kući!“

Autor: Ružica Kantar | 01.02.2013 - 23:54:00h | Komentara: 2

„Mamice, što te nije bilo do sada, gde si bila? Ja te volim, nemoj više da me ostavljaš. Vodi me kući“, pričao je sa suzama u okicama trogodišnji Teodor Janković dok je čvrsto grlio majku Milenu Đorđević, ljubeći je neprestano.

Milena  Đorđević sa sinom nakon što ga je preuzela od  socijalnog

Milena Đorđević sa sinom nakon što ga je preuzela od socijalnog | Foto: Masanori Jošida

Mališan pri tom nije imao predstavu kroz kakav je birokratski i emotivni pakao prošla Milena nakon što ga je 22. novembra kidnapovao otac V. J., krivično osuđivan i od Centra za socijalni rad proglašen opasnim po bezbednost deteta.


- Presrećna sam... Ne mogu da verujem da ovo nije san... - pomalo zbunjena rekla je juče Milena ispred Centra za socijalni rad Stari grad, gde je preuzela dete, nakon što je policija konačno locirala oca V. J. i privela ga. On je mališana pre više od dva meseca uzeo u okviru redovnog, sudski regulisanog termina viđanja i nikad ga nije vratio, o čemu je „Alo!“ već pisao!
Nakon izlaska iz Centra, mali Teodor se krio u majčinim rukama, a onda je počeo nežno da je dodiruje po očima, čelu i nosu.

„Spremi mi šlem i igračke!”

Dok smo sedeli u restoranu, Milena je pozvala svoju stariju ćerku Tamaru, odnosno Dadu, kako je Teodor zove, da joj kaže dobre vesti.
- Je l‘ to zoveš Dadu? - upitao je Teodor, dok je punih usta pokušavao da savlada palačinku sa „eurokremom“.
- Daj mi Dadu! Daj. Daj. Daaaaj.... Dadooo, volim te! - rekao je uzbuđeno Teodor.
- Spremi mi šlem i igračke. Dolazim kući kad pojedem palačinke - poručio je mališan svojoj sestri.

- Mama, šta čekamo? Hoću kući! - povikao je u jednom trenutku.
Međutim, kako su morali da sačekaju prevoz za Smederevo, gde žive, odlučili su da sednu u obližnji restoran na palačinke. Tu se mali Teodor već potpuno opustio i pre nego što je stigao njegov omiljeni slatkiš, počeo je veselo da trčkara po lokalu i priča sa gostima, kao da ne zna šta bi pre uradio. Isto tako naglo bi se vratio i bacao u majčino naručje. S vremena na vreme bi seo, pogledao majku i široki osmeh bi obasjao njegovo lice.
- Nešto je bled. Načula sam od policije da ga danima nisu puštali napolje. Malopre mi je rekao i da je dugo bio bolestan - pomalo zabrinuto je prozborila Milena.

- Međutim, sada, kada je uz mene, sve će biti u redu. U Centru za socijalni rad su mi nekoliko minuta pre nego što su ga doveli rekli da će možda u početku biti rezervisan prema meni jer se dugo nismo videli, ali, vidite, nije tako - priča Milena, pokazujući na malog Teodora, koji je umazan „eurokremom“ iz palačinke, onako dečje srećan, ljubio njene obraze.
Inače, u pronalaženju Teodora, koga je otac odveo u nepoznatom pravcu, značajnu ulogu odigrao je čitalac „Alo!“ koji je na osnovu fotografije Teodora objavljene u našem listu prepoznao dete i prijavio policiji gde se nalazi.

Ponovo zajedno

Ponovo zajedno | Foto: Masanori Jošida

- Od kada mi je dete oduzeto, imala sam prilike da u policiji, sudovima, pa i Centru za socijalni rad, upoznam ljude koji nemaju ni trunke ljudskosti u sebi. Moja patnja, kao ni dobrobit deteta, uopšte ih nije interesovala. Srećom, to nije pravilo. Upoznala sam i mnogo divnih ljudi, kojima sam neizmerno zahvalna što smo Teodor i ja ponovo zajedno - poručila je Milena za naš list.

Za rođendan sam poželela svoje dete!

Mileni su juče oko podneva javili iz Centra za socijalni rad Stari grad da se mali Teodor nalazi kod njih. Milena, koja je inače iz Smedereva, igrom slučaja bila je u Beogradu.


- Bila sam na suđenju povodom ovog slučaja. U tom trenutku nisam mogla da verujem. Prosto, nisam imala nikakav osećaj da ću ga danas videti. Iz nekog razloga sam to očekivala pre neki dan, odnosno 27. januara. Tada mi je bio rođendan i potajno sam se nadala da će mi se ispuniti najveća želja, a to je da moje dete konačno bude sa mnom - objašnjava Milena.

Poslednji komentari
  • marina pesakovic Vreme: 02.02.2013 01:45h

    Jako mi je drago,uzivajte u zajednickim trenucima!pozz

  • Radost Vreme: 02.02.2013 10:33h

    Konacno jedna divna i lepa vest u moru sumornih.Sada dobro cuvajte svoje dete.Malisi a njegovoj mami zelim svu srecu ovog sveta.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP