Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SKANDAL

Manijak i dalje sudi u Čačku!

Autor: RAS | 14.01.2015 - 18:14:00h | Komentara: 2

Sudija Dragan Grujović (56) više puta je optuživan za seksualne napade i uznemiravanje, ali još sudi u čačanskom Prekršajnom sudu.

Sudiju Dragana Grujovića prijavilo deset žena

Sudiju Dragana Grujovića prijavilo deset žena

Njega je dosad oko desetak žena prijavilo Visokom savetu sudstva za seksualne napade. Međutim, protiv njega se vodio disciplinski postupak samo zbog poslednjeg napada, i to po prijavi vlasnice butika u Čačku, devojke stare oko dvadesetak godina, tj. tri decenije mlađe od ovog delioca pravde.

U službi disciplinskog tužioca za sudije juče su „Blicu“ potvrdili da su vodili postupak protiv prekršajnog sudije iz Čačka, ali da je postupak zastareo. Disciplinski tužilac je obavezan propisima da čuva tajnost postupka i identitet sudije.

Grujović: To su gluposti!

Sudija Dragan Grujović je negirao da je protiv njega vođen disciplinski postupak jer bi „valjda znao za to“. Na pitanje „Blica“ da li je i ranije prijavljivan, odgovorio je: to su gluposti.

- Sudija iz Čačka je vodio postupak protiv devojke za lakši prekršaj i to je koristio da je stalno zove kod njega kući. Predlagao joj je da izlaze zajedno, pričao je ovoj vlasnici butika o svojoj potenciji, i nudio joj da idu na Zlatibor... Kada je pokrenut disciplinski postupak, on je otišao na bolovanje. Čak se i javljao da ne može da stigne zbog smetova. Posle godinu dana slučaj je zastareo. Međutim, pokrenuli smo postupak za kršenje etičkog kodeksa, jer je pretio toj devojci i još nekim svedocima, pa je na kraju kažnjen sa umanjenjem plate - objasnili su „Blicu“ u Službi disciplinskog tužioca za sudije.

Grujović je za kršenje etičkog kodeksa dva puta kažnjen, prvi put sa umanjenjem plate od 30 odsto na šest meseci, a drugi sa 40 odsto na godinu dana. Protiv njega je bio pokrenut i teži disciplinski postupak, jer se neprimereno obraćao predstavnicima najviših sudskih instanci. Visoki savet sudstva ga je, međutim, oslobodio za to. Da je i po treći put bio kažnjen, mogao bi da bude razrešen sudijske funkcije.

Za seksualne nasrtaje sudiju Grujovića je optužilo još 2010. sedam zaposlenih žena u sudu - dve koleginice sudije, sekretarka i četiri zapisničarke. Izjave tih sedam žena su bile dostavljene i Visokom savetu sudstva, ali tada još nije postojao disciplinski tužilac za sudije. Kada je formiran, bilo je kasno. Tada su ga optužile i dve žene kojima je sudio za lakša prekršajna dela. Čak ga je i supruga prijavila za nasilje u porodici.

Šta je govorio ženama

Hajdemo na Zlatibor, iznajmiću nam sobu
Ja sam potentan muškarac, mogu pet puta za veče da te j...
Hajde da se j..., pa će ti zastareti postupak
Sada ću da dođem kod tebe, pa ću da te t...

 

„Ova ne bi plakala i da je siluju“


Na disciplinskom ročištu, kako saznaje „Blic“, za seksualno uznemiravanje devojke koja je bila u ranim dvadesetim godinama sudija Dragan Grujović je rekao: Ova ne bi plakala i da je siluju.

Poslednji komentari
  • mima Vreme: 15.01.2015 09:10h

    Ovaj sudija je sramota za nase Pravosudje! Treba traziti ostavku ministra, koji je sigurno znao za ovo, a i ako nije ne opravdava ga da podnese ostavku. Ali u Srbiji, nazalost to tesko ide. Videcemo da li ce sada kada vec svi znamo za "slucaj" preduzeti neke mere protiv doticnog a da nisu samo "sitni" prekrsaj na radnom mestu.

  • odvratni su Vreme: 15.01.2015 09:35h

    Cacani mali je broj za pohvalu.Pre neki dan citam kako je neka SRECNA STO JE OTISLA IZ TOG GRADA.Radio sam sa mnogima i zbog mog kriterijuma kakav covek treba da bude ja ih zaobilazim u sirokom luku. Necu da kAZEM KAKVI SU UKRATKO DALEKO IM LEPA KUCA

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP