Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BOGDANOVIĆ UVEREN DA ĆE NOLE POBEDITI

Mari nema šanse!

Autor: M. Zdravković | 05.04.2015 - 13:51:00h | Komentara: 1

Vreme je za novi spektakl u Majamiju! Novak Đoković večeras protiv Endija Marija (19, RTS) u finalu Ki Biskejna ima lepu priliku da potvrdi dominaciju u belom sportu i odbrani naslov najboljeg na prva dva masters turnira u godini. Indijan Vels je odbranjen pre dve nedelje protiv Rodžera Federera, a sada je vreme da se savlada Endi Mari u Majamiju pre povratka u Evropu na sezonu turnira na šljaci.

Novak Đoković

Novak Đoković | Foto: Tanjug/ AP

Najbolji igrač sveta je u polufinalu savladao uvek nezgodnog američkog džina Džona Iznera - 7:6, 6:2, pa će se za trofej boriti sa Britancem, koji je na putu do velikog finala eliminisao Tomaša Berdiha - 6:4, 6:4. Jedno je sigurno, očekuje nas spektakl, a to ističe i Bogdan Obradović, selektor Dejvis kup tima Srbije.

- Biće zanimljivo videti koliko Endi Mari može protiv ovako dobrog i razigranog Đokovića. Naš teniser svakodnevno pomera granice, a ni značajne stvari, kao što su ženidba i rođenje sina Stefana, ni na koji način nisu uticali na njegov tenis. Kada pogledate Novakove mečeve, tu više nema drame niti neizvesnosti, jer Srbin igra maestralno. Protiv Iznera smo videli jednog vrlo agresivnog i dominantnog Novaka i čvrsto verujem da će slično biti i u finalu - ističe Obradović u razogovoru za „Alo!“.

Bogdan Obradović

Bogdan Obradović | Foto: A. Dimitrijević

Nole veteran? Pa pogledajte Federera!

Srpski selektor se osvrnuo i na tvrdnje američkih novinara da je Đoković već sada veteran.
- To je bilo specifično pitanje, a i Novak je dao specifičan odgovor američkim novinarima. U modernom sportu su se granice starosti dosta pomerile. Najveći svetski košarkaši vrhunac dostižu između 27. i 37. godine, a tako je i sa teniserima. Nema govora da je Novak u 27. godini veteran, pogledajte šta radi Federer u 33. - ističe Obradović.


Poznati stručnjak smatra da Britanac ima vrlo male šanse protiv Novaka na betonskoj podlozi.

- Ako se ne varam, Mari je poslednji put uspešno parirao Novaku na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. na travi, kada je potpuno nadigrao našeg tenisera. Ova podloga mu ipak ne leži tako dobro, pa ne verujem da može da ga iznenadi nečim. Britanac ima cilj da dođe do svetskog broja jedan i nalazi se pod velikim pritiskom javnosti, a Novaku je lako, jer je to odavno uradio. Đoković je bio ranije u Marijevoj koži, izdržao je smene na vrhu između Federera i Nadala i onda ih je obojicu prestigao. Mari to tek treba da proba da izvede, ali je pitanje ima li kvaliteta za to. Mislim da će ovaj meč s Novakom biti ozbiljan test za Britanca - zaključuje Bogdan Obradović.

Da li će on  prelomiti rezultat  na referendumu:  Endi Mari

Autsajder: Endi Mari | Foto: Profimedia

Ako pobedi, Đoković će biti prvi teniser koji je u tri sezone osvajao Indijan Vels i Majami. Džim Kurijer je prvi vezao titule (1991), zatim Majkl Čang (1992), Marselo Rios (1998), Andre Agasi (2001), Rodžer Federer je to uspeo dva puta (2005. i 2006. godine), kao i Novak (2011. i 2014. godine).
Poslednji komentari
  • boki Vreme: 05.04.2015 22:34h

    Neznam zasto je problem RTS u da objavi plate zaposlenih,koliko ima zaposlenih,a zele da ih narod placa.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP